Листівку з побажанням смерті воякам у Харкові писали хлопець і дівчина з ПТУ

13.12.2016
Листівку з побажанням смерті воякам у Харкові писали хлопець і дівчина з ПТУ

Виявляється, не всі листівки на фронт доброзичливі.

Шокуючу інформацію розповсюдив днями Харківський благодійний фонд «Сестри милосердя АТО».

Учні місцевого будівельного ПТУ №25 приходили до госпіталю, аби привітати поранених бійців із Днем Збройних сил.
Але разом із теплими листівками вручили і кілька відверто провокаційних листівок. Склалося враження, що їхній текст був скопійований з войовничих сепаратиських сайтів, де військових ЗСУ піддають анафемі і паралельно славлять міфічні Новоросію та ХНР. 
 
Співробітники СБУ одразу доручили адміністрації навчального закладу знайти автора образливих текстів, підозрюючи, що ним може виявитися один з адептів «русского міра», які час від часу засвічуються у Харкові. «Директор ПТУ була викликана до управління Служби безпеки, — повідомила президент фонду Ярина Чаговець. — Там пообіцяли, що звірять почерки учнів та викладачів із почерком на листівках, які ми отримали, і вирахують тих, хто це написав». Адміністрація училища також висловила готовність прийти до госпіталю й ви­бачитися перед військовими. 
 
Результат службової перевірки озвучили досить оперативно. «

Виконавцями виявилися хлопець і дівчина, відповідно 16-ти і 15-річного віку, учні однієї з навчальних груп ПТУ №25, — повідомив начальник прес-служби обласного управління СБУ Владислав Абдула. — Вони  є місцевими мешканцями з Харкова та області. Встановлено, що мотивом хлопця для написання вказаного листа стало особисте неприязне ставлення до одного з добровольчих батальйонів: цього року у нього виник конфлікт із представниками вказаного добробату на ґрунті футбольних уболівань. Він запевнив, що цей лист адресувався суто представникам вказаного добровольчого батальйону, а не воїнам Збройних сил України».
 
Поговорити зі співавторкою листівки педагогам училища поки що не вдалося, оскільки вона перебуває на лікарняному. Адміністрації ж навчального закладу порадили більше розповідати підліткам про заслуги людей, які ціною власного життя і здоров’я бережуть в Україні мир.