Пішов чи втiк: Борис Ложкін з голови Адміністарції Президента став керівником Національної інвестиційної ради

30.08.2016
Пішов чи втiк: Борис Ложкін з голови Адміністарції Президента став керівником Національної інвестиційної ради

Малюнок Володимира СОЛОНЬКА.

На Банковій останнiми днями знову було гаряче — в адміністрації Президента вчергове заговорили про відставку Бориса Ложкіна. І ось у понеділок по обiдi Петро Порошенко пiд час засiдання Нацради реформ оголосив, що вiн задовольнив прохання про відставку. 
 
Це вже була третя спроба Ложкіна покинути свою посаду. Уперше він намагався піти восени 2015-го, коли загострилися стосунки між Президентом та тоді ще главою Дніпропетровської облдержадміністрації Ігорем Коломойським. Саме своєю відставкою «успішний комунікатор» (так називають Ложкiна в команді Петра Порошенка) хотів відреагувати на затримання Корбана.
 
Вдруге Борис Євгенович намагався піти з Банкової цієї весни, коли змінювався Кабінет Міністрів i в країні тривала так звана «прем’єріада». Тоді кандидатуру глави адміністрації розглядали i на Прем’єр-міністра, i на першого віце-прем’єра. 
 
Із наближенням нового політичного сезону, який обiцяє бути гарячим i почнеться вже 1 вересня засіданням Верховної Ради, тема зміни глави адміністрації знову стала актуальною. Сам Ложкін залишиться у владі — йому доручають керівництво Національною інвестиційною радою та призначають радником Президента.
 
Він неодноразово наголошував, що не «створений» для державної служби і розглядає свою роботу в органах влади як «армійську службу» у складні для України часи. Тому його призначення в Національній інвестиційній раді можна назвати таким собі компромісним рішенням.
 
До слова, також виявили бажання піти з адміністрації Президента заступники Ложкіна Дмитро Шимків та Олексій Філатов, яких він привів в АП у 2014 році. Але їх попросили залишитися до кінця року й допомогти новому главі адміністрації ввійти в курс справи.
 
У понеділок ж Порошенко оголосив про призначення на посаду глави своєї адмiнiстрацiї керівника Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна, який у 2014-2015 роках кілька місяців працював в адміністрації Президента під керівництвом Ложкіна.
 
За попередньою інформацією, його вже вчора мали б представити на новій посаді після засідання Національної ради реформ. На жаль, на момент верстки номера «УМ» жодної інформації про це не було.