Юху! З молотка пiшов Yahoo

27.07.2016
Телекомунікаційний гігант Verizon Communications купив операційну систему Yahoo! за 4,83 млрд. доларів. Ймовірніше за все, Yahoo буде об’єднаний з іншою колишньою «зіркою інтернету» AOL, слава якої вже минула і яку також придбав Verizon. У випадку з Yahoo! гігант Verizon Communications перебрав у свою власність інтернет-сервіс із великими традиціями. 
 
Об’єднуючи Yahoo! і придбаний раніше цього року AOL, Verizon може створити нову фірму, яка стане потужним конкурентом на ринку мобільних медій.
 
В результаті об’єднання двох збанкрутілих «зірок» може виникнути гігант, який буде здатен скласти серйозну конкуренцію найпопулярнішому на цей час пошуковику Google та соціальній мережі «Фейсбук».
 
Фірма Yahoo! дебютувала на біржі 12 квітня 1996 року. І розпочала стрімко розвиватися. Згадаймо, на той час її пошукова система діяла на більшості комп’ютерів світу. Першого лютого 2008 року корпорація «Майкрософт» висунула пропозицію придбати Yahoo! за 44,6 млрд. доларів.
 
Правління Yahoo! пропозицію відхилило, а 3 травня 2008 року її відкликав і сам «Майкрософт». 13 червня 2008 року фірма Yahoo! уклала угоду про співпрацю з фірмою  Google. Вона стосувалася продажу реклами на сайтах Yahoo!. Але і це не спинило процес поступового занепаду колись лідируючої фірми інтернету.