ПІДТРИМАЙТЕ! План Радикальної партії зі зниження тарифів:

08.07.2016
ПІДТРИМАЙТЕ! План Радикальної партії зі зниження тарифів:

1. Прийняти Постанову ВР №3747 «Про проведення перерахунку ціни на газ для населення» (Комітет ПЕК — розглянув і підтримав).
 
Суть:
 
1) Негайно провести перерахунок ціни на газ для населення, змінивши формулу розрахунку ціни (від прив’язки до європейських хабів до економічно обґрунтованої ціни на основі реальної собівартості видобутку) з метою подальшого зменшення комунальних тарифів.
 
2) Відновити пільгову норму споживання газу для населення та збільшити її до 2 400 куб. м на опалювальний сезон.
 
3) Встановити ціну на газ для населення в залежності від обсягів споживання, щоб багаті (хто споживає понад 12 000 куб. м на рік) платили подвійну чи потрійну ціну.
 
2. Прийняти Постанову ВР №3306 «Про ліквідацію НАК «Нафтогаз України» (Комітет ПЕК — розглянув та відхилив, сфальшувавши результати засідання).
 
Суть:
 
1) Ліквідувати НАК «Нафтогаз України» в існуючому вигляді як штучного монополіста.
 
2) Реорганізувати НАК «Нафтогаз України», відокремивши функції видобутку, транспортування та продажу газу (у відповідності до «Третього енергопакета ЄС»).
 
3. Прийняти Постанову ВР №3307 «Про заборону суб’єктам господарювання, які надають послуги населенню України з тепло-, газо-, електро-, водопостачання та водовідведення, виставляти непідтверджені борги» (Комітет ПЕК — відхилив).
 
Суть:
 
Заборонити тепло-, газо-, електропостачальникам виставляти споживачам авансові рахунки за неспожиті послуги (які призводять до необгрунтованого відключення споживачів).
 
4. Прийняти Законопроект №3386 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою усунення Президента України від здійснення ним не встановлених Конституцією України повноважень у сфері діяльності національних комісій, які здійснюють державне регулювання енергетики та комунальних послуг, ринків цінних паперів і фінансових послуг, зв’язку та інформатизації, що призвело до штучного підвищення ціни на природний газ для населення та спричинило інші негативні наслідки для економіки держави» (Комітет з правової політики та правосуддя — не розглядав).
 
Суть:
 
Запровадити дійсно НЕЗАЛЕЖНІ регулятори (Нацкомісії) у відповідності до Конституції — без надання Президенту позаконституційних повноважень щодо їх формування (які передбачені, зокрема, в ПЗУ №2966 НКРЕКП).
 
5. Прийняти Законопроект №4549 «Про внесення змін до Закону України «Про запровадження нових інвестиційних можливостей, гарантування прав та законних інтересів суб’єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації» (Комітет промполітики та підприємництва — розглянув та рекомендує за основу).
 
Суть:
 
«Відкрити двері» для залучення приватних інвестицій у енергомодернізацію комунальних та державних об’єктів (шкіл, лікарень та ін.) за визнаною в світі моделлю енергосервісу через застосування системи публічних закупівель ProZorro.
 
6. Прийняти Постанову ВР №2597 «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з перевірки обґрунтованості підвищення тарифів житлово-комунального господарства» (Комітет з питань регламенту — розглянув та рекомендував визначитись шляхом голосування у ВР).
 
Суть:
 
Створити ТСК для перевірки обґрунтованості підвищення тарифів, перевірки алгоритму їх формування і порядку отримання субсидій населенням.
 
Олег Ляшко