Липень зіграє гами - на Atlas Weekend приїде понад 100 гуртів

24.06.2016
Липень зіграє гами - на Atlas Weekend приїде понад 100 гуртів

Інна УСТИЛОВСЬКА

У тих, хто вже чув про Atlas Weekend, складається враження, що з 8 по 10 липня в світі не відбуватиметься жодних фестивалів чи концертів. Усі достойні сольні виконавці та музичні колективи будуть у цей час на фестивалі в Києві. З Ісландії до України приїде   електронний гурт Gusgus, зі Швеції — рок-гурт Royal Republic, з Британії — один із найбільш відв’язних колективів сучасності — The Subways, з Росії — «Машина времени», з Грузії — Mgzavrebi, з Литви — Biplan. Усього на території ВДНГ у фестивалі Atlas Weekend візьмуть участь понад 100 українських та зарубіжних артистів. 
 
Гостем із Фінляндії стане матал-гурт Apocalyptica. Створили його професійні віолончелісти, загальний тираж їхніх дисків прямує до п’яти мільйонів. За двадцять років творчої діяльності колектив дав більше тисячі концертів у 60 країнах. А шматочок Нігерії до Києва привезе виконавиця з Африки — одна з кращих соул-співачок планети. Nneka з дитинства співає пісні, в які дуже просто і легко вплітає елементи хіп-хопу, дабу, реггі, афробіту та соулу. Співає вона англійською та традиційною мовою народу ігбо, передаючи ритми та колорит південного сходу Нігерії.
 
Італію на фестивалі представить Heretics Dream — колектив з Риму, який грає готичний прогресивний рок. Його пісні — поєднання якісної ритмічної основи з плавними, атмосферними клавішами та вокалом. Модерний рок, соул, музику 60-х та сучасні мотиви r’n’b привезе в Київ Йоав Садан. Цей мультиінструменталіст народився в Ізраїлі, виріс у Південно-Африканській Республіці, а зараз Йоав не має дому, його місце проживання — постійні гастролі.
 
Почуємо на фестивалі й українських виконавців. Це популярний музикант, який випускає композиції в жанрах поп-модерн, фанк, хаус Іван Дорн, автор сольного проекту Pianoбой, колишній учасник гурту «Океан Ельзи» Дмитро Шуров. Українські народні мотиви в основі електронних композицій можна відшукати в музиці Onuka. Це не лише традиційні сопілка, трембіта, тромбон та валторн, а й цимбали, ліра, бугай та навіть терменвокс — один із найскладніших інструментів у світі. Серед вітчизняних колективів: фанкі, ф’южн-гурт «Бумбокс», дещо казковий колектив PUR:PUR, «Друга Ріка», 5’nizza, «Антитіла», «Крихітка»,  Джамала та інші.
 
Цього року Atlas Weekend приховує в собі два інші відомі фестивалі. Один з них — відомий етнічний фест «Країна Мрій». На його сцені — «Воплі Відоплясова», «ДахаБраха», «Астарта», «Перкалаба», TheDoox, Rock-H. Народне гуляння-ярмарок перетвориться на фольклорне дійство. Також запланована окрема сцена фестивалю «Джаз Коктебель», на якій виступлять RedSnapрer, TheTigerLillies.
Упродовж трьох днів фестивалю діятиме маркет «Всі свої». Також організатори запланували конкурс на найкраще графіті з елементами 3D на тему The concert you will never forget!