Пiд захистом «Анаконди»: у Польщі розпочалися військові навчання

07.06.2016
Пiд захистом «Анаконди»: у Польщі розпочалися військові навчання

У Польщі розпочалися військові навчання. (http://anakonda.do.wp.mil.pl/)

У понеділок в Академії національної оборони у Варшаві відбулася церемонія відкриття військових навчань НАТО «Анаконда-2016», повідомляє інформагенція ПАП. Перші навчання «Анаконда» відбулися 2006 року, а надалі проводилися з регулярністю раз на два роки. Цьогорічні, вже шості, будуть найбільшими військовими навчаннями в Польщі починаючи з 1989 року.
 
Вони триватимуть iз шостого по 17 червня і передуватимуть саміту НАТО, який відбудеться 8-9 липня у Варшаві. Навчання відбуватимуться на семи військових полігонах країни і у спільному командному центрі, хоча їхня головна мета — відпрацювання захисту кордонів Польщі та ведення війни в умовах гібридних загроз.
 
У навчаннях бере участь 31 тисяча військовослужбовців, включно з 12 тисячами з Польщі та 10 тисячами зi США, а також три тисячі танків і бронетранспортерів, 105 літаків і гелікоптерів та 12 бойових кораблів. Загалом у навчаннях задіяні військовослужбовці з 18 країн-членів НАТО та п’яти країн-членів «Партнерства задля миру». 
 
У понеділок відбулася церемонія відкриття, а сьогодні розпочинається перший епізод навчань: на полігоні поблизу міста Торунь здійснять висадку з літаків приблизно дві тисячі польських, британських та американських парашутистів разом iз гаубицями, транспортерами та амуніцією. Десант скинуть iз 30 літаків, які прибули до Польщі з авіабаз «Форт Брагг» у США, «Рамштайн» у Німеччині та з польської авіабази поблизу Кракова.
 
За легендою навчань, десант має відбити в агресора зайнятий ним міст у Торуні. Іншим масштабним елементом буде навчання Saber Strike, в рамках якого багатонаціональний інженерний батальйон збудує переправу через ріку Вісла.