Україна і баранець Шон

02.06.2016
До кінця тижня триватиме щорічний міжнародний «ЧілдренКінофест». Цьогоріч фільми для дітей показують у 12 містах України. Центром, як і раніше, є столиця. Нині головним майданчиком став кінотеатр «Київська Русь». У дітей є змога дивитися фільми й цікаво проводити час за чотирма програмами фестивалю: міжнародний конкурс (для глядачів із 10 років і старших), ретроспективний конкурс коротких фільмів для маленьких шанувальників кіно (діти 3—10 років) та інтерактивний музей оптичних забав. Як і раніше, вхід на покази в усіх містах — безплатний, за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю для самостійних глядачів або за зверненням до координатора фестивалю для організованих груп.
«ЧілдренКінофест» відкрив франко-бельгійський анімаційний фільм «Хлопчик-фантом». Маленький супергерой, який вміє ставати невидимим, об’єднує зусилля з поліцейським, прикутим до інвалідного візка, щоб врятувати Нью-Йорк від руйнування. Одну з ролей у мультфільмі озвучила француженка Одрі Тоту.
У програму ЧКФ—2016 увійшов і фестивальний хіт Лукаса Мудіссона «Ми — найкращі!», який переносить глядачів у Стокгольм 80-х, де троє дівчаток вирішили довести всім оточуючим, що панк-рок живіший за всіх живих.
У рамках міжнародного конкурсу загалом покажуть сім фільмів. Переможця обирають шляхом прямого голосування глядачів.
У позаконкурсній програмі для глядачів — ретроспектива мультфільмів від легендарної анімаційної студії Aardman. Нагадаємо: аніматори з Брістоля подарували світу, зокрема, баранця Шона. Також поза конкурсом представлена серія «Моя країна — Україна»: 26 мультфільмів, створених у техніці пластилінової анімації. Кожен фільм розповідає казку, історію або легенду, пов’язану з певним місцем на карті України.
Закриватиме фестиваль музична комедія Роберти Дюрран «Фелікс». Це кіноісторія про маленького саксофоніста. Вона стала переможцем «ЧілдренКінофесту» минулого року. До речі, минулого року на фестивалі показували фільм «Йорган+Анна = любов», а на нещодавній «Книжковий Арсенал» «Видавництво Старого Лева» за посередництва посольства Норвегії в Україні приїздила Вігдіс Йорт — авторка однойменної книги, за якою знято стрічку.