Троянський кінь українства

Троянський кінь українства

Донедавна автор цього роману вважався батьком кримінального жанру в сучасній українській літературі, в чийому творчому доробку значилися перші в Україні бойовики з «національною» підкладкою. В який спосіб вже нині вшанувати Леоніда Кононовича, який щойно видав свого «Чигиринського сотника» (Х.: Фабула)? Український Толкін?

Пісня творчості Гончарівни

Пісня творчості Гончарівни

Нещодавно виповнилося 95 років від дня народження славетної опішненської гончарки, іграшкарки, малювальниці, заслуженого майстра народної творчості України Олександри Селюченко (1921—1987). Своїм самобутнім творчим доробком майстриня постала класиком вітчизняного гончарства, увійшовши до когорти відомих мистців української гончарної столиці — Опішного.

«Недремне Око» спостерiгає

«Недремне Око» спостерiгає

У меморіальному музеї Михайла Грушевського у Львові проходить виставка «Недремне Око». Там представлені роботи молодого художника Михайла Скопа, що поєднують досвід традиційного українського іконопису з авторською модерною художньою мовою.

Вікно в Європу через Польщу

Вікно в Європу через Польщу

У Національному музеї архітектури в Пироговому, що поблизу Києва, на вихідні проходили Дні Польщі. Співи та музика дружньої Україні країни лунали майже по всій території. Були присутні дорослі й малі, просто відпочивальники й народні артисти. Усе це — в обрамленні українських і польських прапорів. Зі сцени можна було почути не лише пісні, а й поезії та балади польською.

Світ на дотик

Світ на дотик

Доторкнутись до історії... Цей образний вислів розумієш буквально на виставці «Торкаючись, бачу: великі українці». Рідкісний випадок, коли знані, славетні постаті далекого й близького минулого ніби виходять із тіні Вічності й повертаються до нас, живих, втілені у скульптурній формі.

Всі статті рубрики