«Тілесний» Шекспір

«Тілесний» Шекспір

Однією з родзинок цьогорічного «Книжкового арсеналу» стала нова версія «великої трагедії» «Ромео і Джульєтта», яку разом із видавництвом «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» Івана Малковича підготував «патріарх Бу-Ба-Бу» Юрій Андрухович. До речі, 400-річчя від дня смерті англійського класика так само припало на нинішній фестиваль (23 квітня).

Пунктир-енциклопедія

Пунктир-енциклопедія

Багаторічний редактор нашої книжкової сторінки Костянтин Родик нарешті видав власну книжку: «Актуальна література» (К.: Радуга). Як зазначив автор на презентації — це розшифрування письменницьких кодів, слідів, які залишають твори в масовій свідомості.

Баритон Людини-епохи

Баритон Людини-епохи

Учора в Національній опері імені Тараса Шевченка прощалися з Дмитром Гнатюком — співаком із надзвичайним голосом, Героєм України і народним артистом України. Таке звання від СРСР отримав дуже рано — у 35, ще до того, як став народним артистом УРСР, що взагалі було винятком.

Шляхом радіоактивної хмари

Шляхом радіоактивної хмари

Цьогоріч ми вже «розміняли» четвертий десяток після вибуху на ЧАЕС, проте так і не можемо говорити про Чорнобиль у минулому часі, адже наслідки цієї трагедії буде пожинати ще не одне покоління. Так вважають організатори художної виставки Clouded land, створеної з нагоди 30-річчя Чорнобильської катастрофи, що триває у «Мистецькому арсеналі».

Всі статті рубрики