Від тюрми та від суми...

15.04.2016

Швидкість, з якою в Україні останнім часом змінюються обвинувачі та обвинувачені, іноді ставить у глухий кут. Ще вчора екс-заступник Генерального прокурора України Віталій Касько був героєм дня, порушивши справу «діамантових прокурорів», а сьогодні йому самому Генпрокуратура висуває підозру в шахрайстві, звинувачуючи в «незаконному заволодінні двома державними квартирами під час перебування на службі в органах прокуратури шляхом обману».

Учора десятки активістів прийшли під будівлю Печерського райсуду Києва, де обирався запобіжний захід щодо Каська на час слідства. Генеральна прокуратура вимагала арешту свого екс-співробітника або внесення застави в розмірі 1,8 млн. гривень. Утiм суддя не знайшов для цього достатніх підстав і ухвалив рішення відпустити Каська під особисте зобов’язання і підписку про невиїзд до 10 червня.

Сам Касько таким рішенням не задоволений і заявив, що подаватиме апеляцію. Він зазначив, що в його приватній власності є лише одна квартира, на яку наразі накладено арешт. Також він повідомив, що слідчі та прокурори у справі «діамантових прокурорів» відчувають постійний тиск і піддаються інформаційним атакам. Але він готовий захистити своє чесне ім’я. На боротьбу екс-заступник Генерального прокурора налаштувався серйозно — у Печерському суді його інтереси представляли вісім адвокатів.