Олег Ляшко: Спробував би Яценюк на зарплату в півтори тисячі прогодувати п’ятьох корів

15.04.2016
Олег Ляшко: Спробував би Яценюк на зарплату в півтори тисячі прогодувати п’ятьох корів

Олег Ляшко любить село і підтримує селян.

З екранів телевізорів чиновники щодня розповідають байки про те, як влада «турбується» про вітчизняного виробника, хизуються підвищенням пенсій і зарплат на кілька гривень, а насправді — так погано, як зараз, українці не жили ніколи. Люди не живуть, а виживають: одні підробляють на підсобних роботах, інших годує город, а ті, хто важко працює з ранку до ночі, — отримують копійки за свій труд. І якщо у великих містах роботу знайти ще можна, то на селі — зась. Чи не єдина можливість уторгувати бодай якісь живі гроші і не вмерти з голоду — тримати корову. Молоко, сир і сметана — продукти, без перебільшення, стратегічні, а значить, мають захищатися і підтримуватися державою.

Що ми маємо натомість? Замість того щоб захистити селянина, держава добиває його. Неконтрольовані оптовики знахабніли вкрай, встановивши ціну за літр молока в 2,5 гривнi, що дешевше, ніж пляшка води! Скуповують за безцінь, знаючи, що в селян немає виходу, а продають утридорога. При цьому в магазині пляшка розбавленого молока коштує близько 15 гривень. То скільки ще молочні олігархи обкрадатимуть селян та отримуватимуть надприбутки з мовчазної згоди влади?

Захищати селян узявся лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Разом iз побратимами він вимагає від Кабінету Міністрів встановити мінімальну закупівельну ціну на літр цього продукту не менше 5 гривень та повернути пільгове оподаткування сільського господарства.

«Село гине! Сьогодні вдень iз вогнем корів у селі не знайдеш, бо молоко продають дешевше за воду. Спробував би Яценюк на зарплату в півтори тисячі прогодувати п’ятьох корів. Тому з командою привели під Кабмін стадо корів і бідних доярок, які о п’ятій ранку встають, щоб напоїти молоком усю Україну і цих проклятих держиморд», — заявив Олег Ляшко під стінами Кабінету Міністрів.

Ляшко та його соратники наполягають — уряд має втрутитися та зобов’язати оптовиків збільшити закупівельні ціни на молочну продукцію і притягти до відповідальності організаторів змови проти молочарів. Сьогодні країна виживає лише завдяки селу, і не розуміти цього — значить бути ворогом України, наголошують у Радикальній партії.