Із «льодяником» безпечніше

Із «льодяником» безпечніше

Львівське комунальне підприємство «Львівавтодор» платить людям за те, що ті допомагають дітям безпечно переходити дороги в місті. Таких людей через колір уніформи ласкаво назвали «жовті добродії». Вони озброєні семафорними паличками, які школярам нагадують... льодяники.

Не стати кібер-жертвою

Не стати кібер-жертвою

Паралельно з розвитком безготівкових платіжних систем в Україні та збільшенням кількості карткових операцій в iнтернеті виросла й кількість кібер-шахрайств. Понад 43 тисячі шахрайських операцій на суму майже 95 млн. гривень — це статистика за минулий рік.

Топлять святиню

Топлять святиню

Уже більше півроку в самому центрі Львова руйнується подвір’я однієї з найдавніших церков. Роботи з упорядкування дворика з колоною Святого Христофора, що входить до комплексу Вірменської церкви, розпочали торік.

«Штука» за «штуку»

«Штука» за «штуку»

На початку лютого у Тернополі емоційно обговорювали повідомлення ЗМІ про те, що на хабарі в тисячу доларів «погорів» доцент місцевого медуніверситету і водночас депутат міської ради від «Народного контролю» Роман Ляхович.

Журавлику, захисти

Журавлику, захисти

В Україні очікується тепла погода, яка буде чергуватися з грозами. Про це повідомила синоптик Наталя Діденко. За її словами, дощі цілком прийнятні для цієї пори та радуватимуть селян вони недовго: «Вже наприкінці квітня погода повністю перейде на літній розпорядок, а температура сягне аж 25 градусів».

Заповідна зона у кубі

Заповідна зона у кубі

Смотрицький каньйон — пам’ятка природи, що має загальнодержавне значення. Утім унікальний ліс у серці Кам’янця-Подільського вирішили перетворити на зону відпочинку. Як наслідок, чимало дерев із заповідної зони пустили під сокиру.

Стимулюючі надбавки

Стимулюючі надбавки

Днями з’явився промінь надії в українських клерків-держслужбовців на покращення їхнього матеріального стану. За розпорядженнями уже відставленого Кабміну (опубліковано пакет документів), з 1 травня багатотисячна «армія» державних чиновників різного штибу буде отримувати аж 50 % надбавки до заробітної плати.

«Альфівець» у заручниках

«Альфівець» у заручниках

У прифронтових селищах Донецької області протягом тижня будуть встановлені цілодобові камери відеоспостереження. Як повідомив перший заступник глави СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг під час перебування у прифронтовій Жованці, зараз спостерігачі шукають «підходяще місце для установки камер у цьому селищі».

Сталінські методи

Сталінські методи

Російські окупанти заборонили діяльність Меджлісу кримськотатарського народу в Криму. Відповідне рішення винесла «прокурор Криму» Наталя Поклонська. Єдиний шлях зупинити це свавілля — припинити анексію півострова і повністю вивести звідти російські окупаційні війська, вважає Президент України Петро Порошенко, який звернувся до світової спільноти у зв’язку з забороною Меджлісу.

Всі статті рубрики