РАХУНКОВА ПАЛАТА

15.04.2016

400 млн. євро

кредиту виділить Україні Європейський інвестиційний банк на реальний сектор і будівельні компанії, при цьому перевага надаватиметься середнім і малим підприємствам, які повинні отримати вигоду з коштів платників податків Євросоюзу, повідомили німецькі ЗМІ.

60 млн. гривень

планують витратити на перевезення та облаштування обласного аеропорту Донецької області в Маріуполі, повідомив глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. За його словами, на це потрібно півроку.

15 млн. євро

вкладе німецька компанія Leoni Wiring Systems UA GmbH у будівництво нового заводу з виробництва електричних кабельних та бортових мереж у Коломиї Івано-Франківської області. Уже у липні-серпні 2017 року хочуть запустити перші лінії. До 2021-го, планується, на заводі буде 7-8 тисяч робочих місць.

660 тис. доларів

витратив агрохолдинг «Мрія» на закупівлю нової сільськогосподарської техніки, зокрема 2 тракторів John Deere 7930 і 4 сівалок Challenger 8186 No-till, повідомила прес-служба компанії.

3,3 тис. тонн

яблук на суму 702 тис. дол. було вивезено з України за I квартал цього року. Це майже в 50 разів більше, ніж за аналогічний період 2015 року, повідомляє Український клуб аграрного бізнесу. Основними країнами-імпортерами українських яблук стали Лівія, Грузія, Білорусь.

До 1450 гривень

підніметься мінімальна зарплата з 1 травня, відповідне рішення прийняв Кабмін. Також збільшиться мінімальна пенсія: з 1074 до 1130 гривень. Травневе підвищення пенсійних виплат отримають 6,5 мільйона українських пенсіонерів. Також обіцяють мінімальне збільшення посадових окладів 3,5 мільйона працівників бюджетної сфери — вчителям, лікарям тощо.

На 24-й сходинці

опинилась Україна у світі за дешевизною життя, зазначено у рейтингу компанії GoBankingReates. Всього у рейтингу було проаналізовано 112 країн. Найдешевшими рейтинг визнав Індію, ПАР та частково визнану республіку Косово. Найдорожчими — Швейцарію, Багамські та Бермудські острови і Гонконг.

20 років

Київ розраховуватиметься з боргами, яких нахапав із 2003 року, підрахували аудитори з Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА. За їхніми даними, обсяг непогашеного зовнішнього боргу зараз становить 550 млн. дол. (євробонди 2005 і 2011 років).

6-й енергоблок

Запорізької АЕС підключено до енергосистеми після закінчення поточного ремонту, повідомив прес-центр підприємства. Нині експлуатуються чотири блоки станції. На 1-му і 2-му тривають ремонтні роботи.

Від 2 до 28 разів

знизяться ставки акцизного збору на вживані легкові автомобілі до 31 грудня 2017 року, повідомили у ВР. Максимальне зниження ставки акцизного збору передбачено на авто з об’ємом циліндра двигуна 1—1,5 л.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>