«Золоті» амбіції

18.03.2016
«Золоті» амбіції

Вигравши «регулярку» «Донбас» упевнено почав свої виступи у «плей-оф» ЧУ-2015/2016. (з сайта ХК «Донбас».)

Закликаючи перед стартом сезону під прапори новоствореної хокейної екстра-ліги учасників, її керівники, без сумніву, сподівалися отримати «на виході» цікавий і конкурентний продукт. «Буде спекотно», — обіцяли на початку чемпіонату країни головні учасники змагань. І хоча поточний сезон в українському хокеї ще не завершився, можна сказати, що прісним і нецікавим він точно не став…

Після доволі напруженої «регулярки», де практично до останнього туру точилася боротьба за чільну позицію протоколу, в національній першості вже розпочався не менш гарячий «плей-оф». На відміну від затяжного багатомісячного регулярного чемпіонату, де кожна з восьми команд-учасниць турніру зіграла по 42 матчі, «фінал чотирьох», а саме так можна назвати вирішальну частину змагань, розрахований на значно коротший період. Півфінальна серія «до трьох перемог» і «великий фінал», де для підсумкового тріумфу одному з його учасників необхідно буде виграти чотири поєдинки. На все про все — трохи менше трьох тижнів.

Думається, що саме про цю спеку й говорили перед початком сезону засновники екстраліги.

Можливо, декому видається, що нічого екстраординарного в «золотій» гонці не трапиться. І у вирішальний момент «плей-оф» «Донбас» так само легко, як він це зробив наприкінці «регулярки», розбереться зі своїм конкурентом.

Так, за кілька турів до завершення першого етапу чемпіонату «Донбас» упевнено переграв свого головного опонента у боротьбі за лідерство й, «відчепивши» «Дженералз», гарантував собі спокійне завершення регулярної першості. Думаю, що спокійного життя в «плей-оф» у команди Анатолія Степанищева не буде. У минулому сезоні більшість експертів також поспішили віддати «золото» значно потужнішому за решту конкурентів «Кременчуку», проте, в підсумку, чемпіонський титул сенсаційно дістався зліпленому нашвидкуруч перед стартом сезону АТЕКу.

Звісно, говорити, що у «Донбасу» виникнуть проблеми у півфіналі не доводиться, оскільки харківський «Витязь» серйозно програє в класі донецькому клубу. Упродовж сезону головним питанням цього протистояння завжди була кількість шайб, які пропустять харків’яни. Не став виключенням і їхній перший двобій у «серії на виліт», який завершився переконливою перемогою хлопців Степанищева — 5:2.

А от у «золотому» протистоянні на «червоно-чорних» чекатиме, по суті, рівний суперник. І столичним «генералам», і хокеїстам «Кременчука» в «регулярці» вдалося створити проблеми для «Донбасу». Щоправда, для початку їм потрібно розібратися, де після двох зіграних у столичному Палаці спорту поєдинків — паритет.

ТАБЛО

Чемпіонат України. «Плей-оф». Півфінальна серія до трьох перемог. «Дженералз» — «Кременчук» — 1:0, 1:4. «Донбас» — «Витязь» — 5:2.

Підсумкове становище за підсумками регулярного сезону: «Донбас» — 113, «Дженералз» — 106, «Кременчук» — 104, «Витязь» — 66, «Білий барс» — 58, «Рапід» — 24, «Компаньйон» — 21, «Юність» — 12.