Дидактична інновація

Дидактична інновація

«Шептицький від А до Я» – книжка конструктор: візуально словесні блоки, які можна використовувати у побудові щораз нового умовиводу. Проста форма цього пізнавального жанру – абетка.

Іконописці з «Десниці»

Іконописці з «Десниці»

Львівську школу «Десниця» було утворено з метою відродження національного іконопису: вивчення та продовження давніх традицій у сучасному українському мистецтві. Всі зацікавлені слухачі мають можливість відвідати лекції та попрацювати на майстер-класах під керівництвом іконописця Михайла Скопа й за участі реставраторів і дослідників української давнини Марії та Яреми Іванцівих, інших учасників громадської організації «Чорна Галич».

«Піднімаюся до Кобзаря все життя»

«Піднімаюся до Кобзаря все життя»

Учора й сьогодні у колонному залі імені Миколи Лисенка у Національній філармонії вшановують геній Тараса Шевченка. У програмі «В своїй хаті своя й правда, і сила, і воля...» поєднали виступи Національної заслуженої капели бандуристів імені Григорія Майбороди (художній керівник і головний диригент — Юрій Курач) і художнє слово Анатолія Паламаренка. У програмі звучать поезії Кобзаря, твори українських композиторів Якова Степового, Кирила Стеценка, Олександра Білаша, українські народні пісні в обробці, зокрема, Дениса Січинського, Григорія Майбороди, Лесі Дичко.

Всі статті рубрики