Овочі в шоці,

02.03.2016
Овочі в шоці,

Суп зі шпинатом — казково смачно. (з соціальної мережі.)

Миттєве, або шокове, заморожування овочів — чудовий спосіб зберегти все цінне, що вони в собі мають. Тому, коли бачите, що овочі — миттєвого заморожування, купуйте і приготуйте собі літо на тарілці. З таких овочів готувати просто і справді смачно, бо зазвичай вони підібрані в найкращому поєднанні смаків і поживних якостей. Найпростіше — просто відварити овочі (розморожувати не потрібно: вкинути на кілька хвилин у підсолений окріп), заправити олією (дуже смачно — з оливковою), бальзамічним оцтом і використовувати як гарнір. Якщо ви до такої суміші додасте ще кілька ложок домашнього сиру, трішки лляного насіння і свіжої зелені, то смак матимете надзвичайний. Особливо зараз, коли початок весни просто вимагає зелені та вітамінів, така страва просто проситься на стіл. Знову ж таки — вона проситься і поекспериментувати з нею.

Спробуйте, приміром, приготувати мексиканські овочі з бринзою. Овочі відваріть, бринзу поріжте на кубики, додайте до овочів, поріжте на кільця цибулину і половину помідора і також додайте до салату. Заправте оливковою олією і бальзамічним оцтом, притрусіть подрібненим пір’ям зеленої цибулі.

Або — овочі з сиром. До тушкованих овочів додайте домашній сир за смаком, поріжте по шматочку авокадо і зеленого огірка, подрібніть кілька гілочок кропу, трішки запашної олії і сік лимона. Це так смачно!

Дуже смакують відварені заморожені овочі з насінням — соняшнику, кунжуту чи гарбузового. Або зі шматочком відвареної чи запеченої риби: овочі практично поєднуються зі всім, що вам до вподоби.

Весняний суп — це суп-пюре зі шпинату. Поки нема городньої весняної зелені, ця підійде якнайкраще! Потрібна упаковка шпинату, півлітра води, цибулина, склянка вершків, 4 зубчики часнику, оливкова олія, дрібка мускатного горіха, сіль і перець.

Цибулину та часник подрібнити і підсмажити на оливковій олії до прозорості. Шпинат розморозити, додати до цибулі з часником і тушкувати на повільному вогні 10 хвилин. Вкинути підготовлені овочі в окріп і варити їх 10 хвилин. А далі перелити в блендер і збити до однорідності. Перелити суп знову в банячок, додати вершки, посолити і поперчити за смаком. Довести до кипіння і вимкнути. Додати мускатний горіх. Суп подавати гарячим.

Природа — турботлива мати, вона про все подбала, у тому числі і про те, щоб усе розмаїття її дарів було на вашому столі цілорічно.

Смачного!

  • Кріпчик-петрушка кучерявляться

    Ще свіжі зимові спогади про морозні вітряні дні, коли великою насолодою було зігрітися тарілкою гарячого борщику зі сметаною. Господині урізноманітнювали цю насолоду замороженим щавлем, законсервованою заправкою для борщу, заготовленими з осені чи купленими в магазині бурячками. >>

  • Поласуємо полуничкою

    Найочікуваніший «смачний» сезон — це все-таки полуничний. Думаю, мало хто не погодиться зі мною, що полуниця — це не просто ягода, це ціла історія: весна в розпалі, відпустки на носі і навіть повернення з роботи додому — особливе: обов’язково з пакетиком запашної червоної ягоди. >>

  • Від кулешу і ніг не поколишу!

    Про користь кулешів, про яку я і так, утім, знаю, цього разу наслухалася від бабусь на лавочці. А народні рецепти — перевірені часом і, як правило, доступні. Тож готуємо. >>

  • Лимонадна прохолода і насолода

    Уже майже літо, а це означає, що ми знову шукатимемо затінки, холоднi страви і прохолоджувальнi напої. Лимонади — прекрасний засіб для втамовування спраги, охолодження організму і вітамінізації, як кажуть, три в одному. Отож за роботу! >>

  • Сонце в цеберку!

    «Сонце в цеберку» — саме так назвав своє знамените варення з кульбаб Микола Канішевський, відомий нам як телепродюсер, перший віце-президент Національної телекомпанії України, ведучий телевізійних програм («Вісті тижня» та інших цікавих проектів). >>

  • Знімаю капелюха

    От так і незчулися, як перша їстівна зелень, обдарувавши нас весняними вітамінами, відбуяла, і на зміну їй для багатьох несподівано приходять... грибочки. Це і ви помітите, коли зайдете в лісопосадку чи хвойний ліс подихати цілющою хвоєю, а додому повернетеся з торбинкою тугеньких маслючків. >>