НОВИНИ ПЛЮС

11.02.2016

Добровольчі батальйони кримських татар

Національний добровольчий кримськотатарський батальйон буде сформований у березні цього року. Про це сьогодні повідомив ініціатор громадянської блокади окупованого Криму Ленур Іслямов, передає ЛІГА.net. «У нас уже є готові списки, люди, які готові вступити, — це 274 людини. Кожен день люди прибувають, кожен день ми отримуємо дзвінки, повідомлення про те, що батьки хочуть відправити свого 18-річного сина», — зазначив Іслямов. За його словами, люди готові вступати в батальйон тому, що вони не хочуть йти в російську армію. «Люди хочуть бути в Україні», — підкреслив Іслямов. Він припустив, що буде сформований не один такий кримськотатарський батальйон — через великий потік бажаючих. «Ми деяких уже обмежуємо, в нього не потраплять засуджені особи та фізично не підготовлені», — розповів Іслямов. І додав, що в батальйон зберуть як кримських татар, які перебувають у зоні АТО, так і українців. «Мета створення батальйону — звільнення Криму», — підкреслив він.

У Яценюка втричі виросла зарплата

«Українські новини» повідомляють про покращення фінансового стану чинного Прем’єр-міністра. Яценюку було нараховано зарплату за січень у розмірі 25 715 гривень, передає агентство. (При цьому його зарплата за січень 2015 року становила 8526 гривень). Утім, після вирахування усіх видатків, глава уряду отримав «чистими» лише 20 700,57 гривні.

У свою чергу віце-прем’єр-міністру, міністру культури В’ячеславу Кириленку була нарахована зарплата в розмірі 22 162,6 гривні, а фактична сума, видана йому на руки, становила 17 840,89 гривні. Віце-прем’єр-міністру, міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадію Зубку була нарахована зарплата за січень у розмірі 19 650 гривень. Після відрахувань Зубко отримав 15 819,2 гривні.

Суд відновив на посаді хабарника

Печерський суд Києва ухвалив рішення про те, що Ярослав Кашуба, спійманий у вересні 2015 року на хабарі у 622 тис. грн., має бути поновлений на посаді голови Держслужби зайнятості. Про це в інтерв’ю журналістам розповів міністр соціальної політики Павло Розенко. «Ніякого судового розгляду справи про хабарництво немає. Як реагувати на цю ситуацію?» — запитує міністр. «З одного боку, є факти, які бачили і я, і всі інші, з іншого — немає ніякого продовження цієї справи. Зате є рішення суду про те, що я зобов’язаний відновити Кашубу на посаді голови Державної служби зайнятості», — зазначив він. Розенко заявив, що не буде поновлювати на посаді чиновника-хабарника та ініціюватиме нові судові розгляди щодо справи з Кашубою.