«Бандера прийде — порядок наведе!»

05.01.2016
«Бандера прийде — порядок наведе!»

Вінницькі послідовники на марші Степана Бандери.

«Бандера прийде — порядок наведе!», «Слава Україні!», «Смерть ворогам!» — з цими та іншими патріотичними гаслами, маршем зі смолоскипами почався на Вінниччині політичний новий рік.

Активісти з «Правого сектору», організацій «Азов», «Моноліт», «Архангели» та «Лютич» у такий спосіб ушанували 107-му річницю від дня народження Степана Бандери.

Захід організував вінницький осередок «Правого сектору» за підтримки інших націоналістичних організацій. Почали ходу учасники від центрального автовокзалу ( місце у Вінниці, де одне з найбільших скупчень людей з усієї України), а далі через міст над Південним Бугом, по центральній вулиці з адміністративними будівлями Соборній та до площі Гагаріна, де також чимало «тусовок» поблизу центрального універмагу.

Активістів, як годиться, супроводжували співробітники поліції.

«Ми зібралися вшанувати 107-му річницю від дня народження Степана Бандери, бо ми його послідовники, — сказав керівник вінницького осередку «Правого сектору» Ігор Гемба, з позивним «Гагарін». — До нас не лише приєдналися інші патріотичні організації, а й просто небайдужі люди».

Ця смолоскипна «бандерівська» хода, хоч і не стала масштабною для всієї області, але все-таки знакова для східного Поділля. Адже, за словами Ігоря Гемби, патріоти України щороку проводять такі акції, але у Вінниці вони практично не проводились. Приходило до 15 осіб. Цьогоріч «правосєки» вирішили взяти організацію у свої руки, бо насправді чимало людей хотіло прийти, але просто не знали, де збиратися.

Отож політичне життя Вінниччини обіцяє бути не менш насиченим і в цьому, 2016-му, році. Адже політична природа також не терпить пустоти, що її вже створили продажно-договірні союзи та новоутворені «ширки».