Не лише святі хліб уміють випікати — це кожна господиня може робити власноруч. Ось рецепт хліба з додаванням картоплі, який довго не черствіє. Інгредієнти для приготування двох кілограмів домашньої смакоти (три буханці середньої величини): 1400 г борошна, 30 г дріжджів, 10 г цукру, 800 г молока, 25 г солі, 120 г звареної картоплі. Тісто готують опарним способом. Дріжджі розводять у теплому молоці, додають цукор, трохи борошна і добре вимішують до однорідної маси. Опару залишають у теплому місці для бродіння на годину-півтори. Взагалі треба дивитися, коли опара збільшиться у 2—2,5 раза в об’ємі, тоді до неї додати решту молока з рочиненою сіллю і відварену, натерту на дрібній терці картоплю або просто розім’яту, а також борошно. Тісто залишають на 2,5 години для бродіння. Під час бродіння тісто перемішують 2 рази. Готове тісто формують у вигляді батонів чи паляниць і дають підійти 30 хвилин. Перед випіканням кожен виріб змащують водою і гострим ножем роблять два надрізи. Випікають при темптературі 180 градусів протягом 45 хвилин.
Закарпатці печуть іще й хліб «Погач» по-берегівськи — круглої форми. Беремо кілограм борошна, 400 г молока, 2-3 яйця, 40 г дріжджів, по 3 столові ложки олії та цукру, чайну ложку солі. Спочатку треба розвести дріжджі в теплому молоці з сіллю та цукром, через 10 хвилин додати збиті яйця, олію і решту молока. Поступово всипати борошно і замісити тісто. Готове тісто зав’язати у намочену бавовняну серветку, але нещільно, і занурити у відро з теплою водою (до 25 градусів). Коли тісто спливе і перевернеться, викласти на посипану борошном дошку, розкачати, викласти на змащений лист. Зверху виделкою зробити кілька проколів і випікати у сильно розігрітій (240 градусів) духовці до золотистого кольору.
Кажуть, буде хліб — буде й до хліба.