Тече рiченька, невеличенька

Тече рiченька, невеличенька

Такого падіння рівня води в Південному Бузі не відзначали ще жодного разу з того часу, коли в 1964 році на території Вінниччини було збудовано Ладижинську ГЕС. А нині фахівці констатують, що рівень води у Ладижинському водосховищі досяг історичного мінімуму й продовжує знижуватись.

Два колеса — краще!

Два колеса — краще!

Київ — місто для людей, а не для автомобілів, будуть доводити активісти «Європейського тижня мобільності» з 16 по 22 вересня, пропагуючи велосипедний рух. «Європейський тиждень мобільності закликає переосмислити наші транспортні звички та свідомо підійти до способу пересування по місту, залежно від типу та умов поїздки», — розповіли в Асоціації велосипедистів Києва. — Цьогорічна тема ЄТМ — мультимодальність.

Салофобiя

Салофобiя

Погляд з боку завжди розвіює стереотипи, але лише окремі. Це вкотре підтвердило дослідження, за посередництва туристичних бюро та екскурсійних агенцій Києва проведене видавництвом «Основи» серед іноземних гостей в Україні. Загалом анкетування пройшли півтисячі туристів із 12 країн світу, зокрема зi США, Німеччини, Франції, Норвегії, Естонії, Латвії та Польщі.

Мирний дзвоник

Мирний дзвоник

Святкування Дня знань у зоні проведення антитерористичної операції учора минуло без провокацій з боку бойовиків. Принаймні так було, коли цей номер «УМ» готувався до друку. За даними Спільного центру контролю і кординації, вчора станом на 11.00 режиму припинення вогню на Донбасі повністю дотримувалися обидві сторони конфлікту.

Жертви боїв за закон

Жертви боїв за закон

В останній день літа протестувальники, незадоволені проголосованими в першому читанні змінами до Основного закону в частині децентралізації влади, під стінами Верховної Ради використали вибухові пакети і бойову гранату. Як наслідок — постраждало майже півтори сотні осіб.

Дитині-воїну

Дитині-воїну

Одним із заходів, приурочених до Дня міста, стало відкриття в тернопільському гідропарку «Топільче» незвичайного пам’ятника. Його встановили на честь вбитого у військово-політичних «розборках» 1943 року тернополянина Мирослава Луцишина. Народженому в 1908-му, на час загибелі йому було лише 35, однак на постаменті зазначено зовсім не дати народження й смерті.

Всі статті рубрики