Допомога словом і гривнею

28.08.2015
Допомога словом і гривнею

Кадр зі зйомок документального фільму «Звільнити Олега Сенцова», на якому ув’язненому режисерові показують його збірку оповідань. (з соціальної мережі.)

Ув’язнений у Росії український режисер Олег Сенцов ще задовго до арешту написав 8 оповідань, які увійшли у збірку «Сенцов». Серед них — «Автобіографія», «Дитинство», «Школа» та інші.

Книга на початку літа цього року вийшла у київському видавництві Laurus. Ініціаторами видання стали Анна Паленчук та Олесь Санін. За кілька днів, що минули після страшного й несправедливого вироку Північно-Кавказького окружного військового суду в російському Ростові-на-Дону, майже весь тираж у 2 тисячі примірників розійшовся. Видавництво Laurus вже готує додатковий тираж збірки оповідань «Сенцов».

«Замовлень на книгу величезна кількість. Сотні. Тираж уже закінчується, і буде новий. Спасибі видавництву за це рішення. Ми не встигаємо всіх обдзвонювати — на обробку замовлень іде не те що не година — не один день. Від цього дуже тепло на серці. Обіцяємо, ми обдзвонимо всіх. Доставку намагаємося робити вчасно. Нехай для Олега це стане жестом нашої спільної з вами підтримки. І нехай будуть нові його книги. І фільми. І нехай Олег якнайскоріше буде вдома», — розповідають у крамниці «Бабуїн», яка продає книгу. Тут також повідомили, що нині Олег Сенцов працює над романом.

Половина коштів від продажу книги, вартість якої 50 гривень, спрямована на допомогу дітям Сенцова та адвокатів, які ведуть його справу.