НОВИНИ ПЛЮС

27.08.2015

Арт-війна

Учасник стріт-арт-групи «Мурзилка» Сергій Захаров, який півтора місяця просидів у підвалі «ДНР», малює документальний графічний роман про свій досвід перебування в полоні у терористів.

Сергій потрапив у полон в серпні минулого року і пройшов через тортури, побиття, інсценування розстрілу. Ідея описати це у вигляді коміксу прийшла до нього ще в підвалах. Зараз художник працює над картинками, викладаючи деякі з них у соціальні мережі, і шукає видавця для майбутньої книги, формат якої ще не обрано — це буде або нарізка коміксів, або альбомні зображення з пояснювальним текстом.

«Ідея полягає в тому, що, крім моєї історії, там будуть історії інших людей, що побували в полоні, з якими я встиг познайомитися і ще познайомлюся за час підготовки книги», — ділиться Сергій Захаров.

Картина бойового міста

Завтра, 28 серпня, фонд «Ізоляція», що більше року тому переїхав з окупованого Донецька до Києва, відкриє AU pop-up виставку в рамках міжнародної програми резиденцій Architecture Ukraine, що працювала у Києві та Маріуполі з липня по серпень цього року. Кураторами виставки стали британські архітектори Крістс Ернстсонс і Рік Роуботам.

Серед учасників проекту — митці з Угорщини, США, Німеччини, Польщі, Канади, Італії, Іспанії, Латвії, України. Вони представлять малюнки, відеопроекції, інсталяції, прототипи, моделі, документальні відеороботи, які допоможуть скласти найбільш повну картину про місто, яке досі активно пручається війні, живе в стані боротьби. Художники з різних куточків світу за допомогою засобів сучасного мистецтва спробують знайти витоки формування «соціальної тканини регіону».

Виставка буде відправлена до Маріуполя після відкриття в Києві.

Блакитний кінозаєць

Нещодавно у Києві на Подолі почав роботу незвичний кінотеатр Rockfellow. Засновниця Анастасія Каліна поділилася з «УМ»: «Аналогів в Україні немає, в нас є всі необхідні патенти та франшиза». Тут можна приносити власну їжу і проводити час, кому як зручно. Чотири кінозали: Violet, Grey, Green та Black, різні за призначенням, оформленням і розмірами. За бажанням відвідувач приносить фільми або обирає серед тих, що вже є. Корпоративний герой закладу — блакитний заєць в окулярах.

Окрім того, що тут дивляться фільми, є можливість також пограти в Xbox360 або Kinnect — приставку, що сканує тіло людини для особливих ігор. Ще один елемент розкоші — Apple TV, який комунікує з усіма ґаджетами Apple, щоб відвідувач міг увімкнути свою музику або винести селфі на великий екран.