Побідники

Побідники

Дивовижна книжка вийшла у львівському видавництві «Апріорі»: «Галичина — український здвиг за матеріалами архіву Степана Гайдучка». Це збірка коментованих світлин від початку ХХ століття до початку російської окупації 1939-го. Фотографії, за котрі легко було потрапити на Сибір, збереглися в родині Івана Крип’якевича, а ідея нинішнього видання належить невістці історика Лесі Крип’якевич. Триста знімків — з трьохтисячного архіву — дібрав та впорядкував відомий краєзнавець Ігор Мельник. А фотохудожник Юрій Николишин, директор «Апріорі», забезпечив неймовірну якість відтворення — ніби щойно з фотолабораторії.

І прийдімо до нього вклонитися

І прийдімо до нього вклонитися

Музей славетного композитора створено у 1977 році до 100-річчя з дня його народження. Цей рік був оголошений ЮНЕСКО роком Миколи Леонтовича. Тоді на львівській скульптурній фабриці виготовили погруддя (художній проект скульптора Галини Кальченко) та впорядкували могилу композитора.

Паперові міста і люди

Паперові міста і люди

Якщо цікаво, як живуть і поводяться випускники американських шкіл, не пропустіть детективну мелодраму «Паперові міста», що виходить у прокат цього тижня. Герої стрічки, що має вікове обмеження для дітей до12 років, — 18-літні молоді люди, які готуються до випускного. Правильний Квентін Джейкобсен ще з дитинства закохався у грайливу непосиду Марго Рот Шпігельман, яка вже кілька разів залишала без попередження дім з батьками: то мандрувала з цирком, то з рок-гуртом.

Всі статті рубрики