Менше зброї — більше книжок

14.07.2015

«Купи книжку — передай іншому», — закликають організатори книжкової виставки «Український простір» на підтримку Донбасу. У рамках проекту Видавництва Вадима Карпенка та інтернет-книгарні на korekta-vk.com виставка-ярмарок відбувається уже вчетверте від листопада 2014 року. Цього разу в Центральній бібліотеці ім. Шевченка в Києві українські видавці знайомлять читача з новими книжками дитячої, художньої, наукової, патріотичної літератури. Відвідувачі можуть придбати книги собі або передати для воїнів АТО і мешканців сходу України.

Ініціатор проекту Вадим Карпенко розповідає: «Сьогодні йде інформаційна війна, і нам треба зміцнювати свою оборону. Тільки зараз ми скидаємо принципи старої тоталітарної держави, формуємо політичну націю і усвідомлюємо справжні цінності. Більше б книжок купували — менше б зброї потрібно було». Видавець переконаний: необхідно терміново відновлювати абсолютно всі жанри літератури, аби заповнити ринок якісними українськими книжками і захистити від згубних зовнішніх впливів.

Групи «Українського простору» вже побували у Краматорську, Сіверськодонецьку, Артемівську, Лисичанську, Слов’янську, Рубіжному і передали більше 5 тисяч книг. Деякі поповнили шкільні й домашні бібліотеки, багато збірок віршів передали бійцям на передову на прохання капеланів . Активісти проекту запевняють: напруга у ставленні до військових та волонтерів спадає, і жителі звільнених міст, особливо діти, таким подарункам раді. «Діти тягнуться до книжок завжди, от тільки батьки їх відтягують», — пояснює Вадим Карпенко.

Усі подаровані книжки організатори позначають печатками «Українського простору» й одразу після завершення виставки повезуть до Тьохізбенки, Краматорська, Слов’янська. За словами організаторів виставки, проект триватиме ще довго, адже його мета — формування єдиного українського національного інформаційного простору.