На крилах сонця

На крилах сонця

Літак на сонячних батареях Solar Impulse 2 («Сонячний імпульс-2») здійснив безпрецедентний переліт через Тихий океан. Лайнер, що не використовує й краплі палива, має розмах крил 72 метри — це більше ніж у «Боїнга-747», але при цьому важить, як звичайний автомобіль — 2300 кілограмів. У рекордний політ він вирушив з японського міста Нагоя 29 червня о 3:03 ранку за місцевим часом (6:03 вечора за Грінвічем 28 червня).

Невід’ємна щедрість ісламу

Невід’ємна щедрість ісламу

Принц Саудівської Аравії Аль-Валід бін Талал бін Абдулазіз аль-Сауд оголосив про намір пожертвувати увесь свій статок на благодійність. Це одна з найбільших доброчинних пожертв в історії, адже багатство 60-річного представника саудівської монархії оцінюють у 32 мільярди доларів.

14-й, незамінний

14-й, незамінний

Духовному та політичному лідерові народу Тибету Далай-ламі вчора виповнилося 80 років. Понад 55 років він керує урядом Тибету в екзилі з індійського міста Дхармасалі. Але головні ювілейні урочистості відбуваються у США: 5-7 липня — в Каліфорнії та 9-10 липня — у Нью-Йорку.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

День «охі»

День «охі»

Танці і співи в центрі Афін тривали до пізньої ночі неділі — так греки святкували свою «перемогу» над міжнародними кредиторами. На недільному референдумі 61,3% тих, хто взяв участь у голосуванні, сказали «ні» пропозиціям Євросоюзу щодо надання допомоги Греції за умови запровадження жорстких заходів економії.

Всі статті рубрики