Між словом і вічністю

Між словом і вічністю

27 червня у Неаполі відбудеться нагородження лауреатів Міжнародного поетичного конкурсу «Між словом і вічністю». До п’ятірки найкращих (а в конкурсі взяли участь 452 поети з різних країн) потрапила й українська поетеса з Нововолинська Світлана Костюк. «Інформацію про конкурс мені на «Фейсбук» скинули самі італійці, вони ж і попросили надіслати вірші.

Прапор вам на пляжі

Прапор вам на пляжі

Кілька тижнів у Києві трималася спека, тож жителі столиці масово потягнулися до води. Попри, здавалося б, бойову готовність прийняти відпочивальників, наразі у столиці санепідемслужба заборонила купання на п’яти пляжах: «Золотому», «Райдужному», «Тельбіні», «Русанівській косі» та «Березняках», де виявлено кишкову паличку.

Не втрачаємо Надії

Не втрачаємо Надії

Минув рік iз дня зухвалого викрадення в Східній Україні льотчиці Надії Савченко та незаконного вивезенння проти її волі до Росії. За час арешту українка двічі оголошувала голодування на знак протесту проти утримання під вартою, стала народним депутатом ВРУ та делегатом сесії ПАРЄ, отримала дипломатичний імунітет та звання Героя України.

«Кіборги» з райцентру

«Кіборги» з райцентру

Для окремих авторитетних політиків ЄС потроху стає зрозумілим, що врегулювати конфлікт на сході України без введення миротворчої місії не вдасться. «Я не бачу, як можна було б реалізувати Мінськi угоди на сході України без миротворчої місії на місці, — зазначив на своїй сторінці у соцмережах колишній міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт.

Устояти неСила

Устояти неСила

Спортсмен Дмитро Халаджі, який виконав роль силача Івана Фірцака в українській стрічці «Іван Сила», нещодавно провів силове шоу для ув’язнених колонії в місті Макіївка, що в Донецькій області. Нагадаємо, наразі ця територія контролюється терористами «ДНР». Під час шоу актор і силач демонстрував, як по його тілу їздить тритонне авто, а також розбивав на своїх грудях кувалдою 200-кілограмові бетонні плити.

Лапа допомоги

Лапа допомоги

Нещодавня руйнівна повінь у Тбілісі — крім того що змила житлові квартали та забрала життя багатьох людей — зруйнувала місцевий зоопарк. Понад 300 тварин загинуло, хижаки, серед них вовки і леви, втекли у місто, деяких довелося приспати. Тамтешня адміністрація заявила про втрату 50 відсотків тварин. Допомогти відновити грузинський зоопарк хочуть колеги з Одеси.

Всі статті рубрики