В ім’я миру

В ім’я миру

Уже другий рік поспіль Україна відзначає 9 травня у стані неоголошеної війни. І якщо минулого року керівництво держави таки вирішило провести парад на честь 69-ї річниці перемоги над нацизмом, то цього року ні параду, ні салютів, ні гучних святкувань у країні не передбачається.

Переписати iсторiю. На дошцi

Переписати iсторiю. На дошцi

Хвиля декомунізації змусила небайдужих пильніше придивитися і до недавніх «героїв», які останнім часом демонструють відверту зневагу та ворожість до української держави і до всього, що відбувається в Україні. Так, в Артемівську вчора активісти знесли меморіальну дошку народному артисту СРСР (а віднедавна — і так званих «ДНР» та «ЛНР»), уродженцю Донбасу Йосипу Кобзону.

Злочинці чи месники?

Злочинці чи месники?

У справі про пограбування автозаправки та вбивство міліціонерів, що сталися в ніч на понеділок, з’явилися нові подробиці. З’ясувалося, що стріляли в міліціонерів не просто підлітки, яких міністр Аваков поспішив назвати «відморозками» та бандитським угрупованням, а бійці батальйонів «Айдар» та «Азов», куди вони записалися добровольцями після подій на Майдані. Щоправда, пізніше з’явилася інформація, що на момент злочину вони офіційно були відраховані, але факт участі в бойових діях юнаків — беззаперечний.

«Мала війна» розвідників

«Мала війна» розвідників

Бойовики на Донбасі в останні дні відпрацьовують елементи штурмових дій при захопленні оборонних укріплень. За словами речника адміністрації Президента з питань АТО Андрія Лисенка, ситуація в зоні проведення Антитерористичної операції залишається складною. І хоча сили АТО фіксують порушення Мінських домовленостей противником, однак, на думку полковника, про їх повний зрив наразі «говорити недоцільно».

Серце Надії

Серце Надії

Чергове засідання московського Басманного суду у справі Надії Савченко вкотре перетворилося на фарс. Спочатку суддя Мушнікова відмовилася долучити до справи документ, що підтверджує наявність у полоненої міжнародного імунітету, наданого їй Парламентською асамблеєю Ради Європи, — на тій підставі, що... документ був англійською мовою.

Найрiднiшiй iз рiдних

Найрiднiшiй iз рiдних

«Це день, коли ми, діти, чи ще дуже юні, чи вже в похилому віці, маємо молитися до Бога за наших матерів та дякувати їм за те, що через них одержали дар життя, — за все те, що вони для нас зробили, за все те, що вони задля нас витерпіли», — говорить про День матері Блаженнійший Любомир Гузар, екс-предстоятель Української греко-католицької церкви. В Україні День матері офіційно відзначається в другу неділю травня відповідно до Указу Президента України від 10 травня 1999 року.

Всі статті рубрики