Кохане місто може спать спокійно

Кохане місто може спать спокійно

Найкращий спосіб боротьби з тероризмом — його профілактика. У цьому останнім часом на власному досвіді переконалися харків’яни, які зустріли початок травня відносно спокійно. У Харківському обласному управлінні СБУ на час травневих свят створили оперативний штаб і групу оперативного реагування, які намагаються запобігти можливим терактам з боку так званих «харківських партизанів». На вулиці міста вийшов кінний патруль, у повній готовності перебувають кінологи, криміналісти і вибухотехніки.

І росiян на додачу

І росiян на додачу

На дванадцятий день після трагічного землетрусу в Непалі український військово-транспортний літак Іл-76 таки спромігся вилетіти з аеропорту в Катманду разом із постраждалими від землетрусу. Крім 75 українських туристів, рятувальники прийняли на борт 11 іноземців, серед яких виявилося двоє поляків, двоє грузинів, француз і шестеро росіян, а також журналістiв та членiв експедиції.

І Голландії не треба

І Голландії не треба

Справжнє квіткове море можна побачити у ці дні в Кіровоградському дендропарку — тут практично одночасно розквітли 2 мільйони різнобарвних тюльпанів, що є черговим рекордом України. «7 років тому ми побували у Голландії і побачили тамтешню славнозвісну виставку тюльпанів.

Учорашні чи вічні?

Учорашні чи вічні?

Відповідне звернення на ім’я Генпрокурора Віктора Шокіна та голови СБУ Валентина Наливайченка днями склали на засіданні Координаційної ради громадських організацій Майдану м. Одеси.

А прокурори — проти

А прокурори — проти

Демобілізація, яка стартувала ще 18 березня, по-справжньому розпочнеться лише 15 травня. Принаймні так пообіцяли бійцям, які відвоювали більше року, у Генеральному штабі, зазначивши при цьому, що «терміни проведення демобілізації, ротації та особливості виконання бойових завдань підрозділами, які залучені до проведення АТО, є інформацією, розголошення якої негативно впливає на безпеку особового складу».

Вільніші за вільних

Вільніші за вільних

11 травня минає рік, як у Криму був викрадений і доправлений до Москви український режисер Олег Сенцов. 30 квітня слідчий комітет оголосив про завершення слідства у його справі, тож зараз режисер та його адвокат знайомляться з матеріалами слідства. Олегу Сенцову загрожує 20 років ув’язнення.

Який парад без «Гвоздик» та «Акацій»?

Який парад без «Гвоздик» та «Акацій»?

Учора, коли цей номер «УМ» готувався до друку, в Мінську мала відбутися зустріч Тристоронньої контактної групи із представниками бойовиків так званих «ДНР» і «ЛНР». Лідери донецьких і луганських бойовиків Олександр Захарченко та Ігор Плотницький, які раніше ставили свої підписи під усіма мирними угодами, цього разу до Білорусі не поїхали, надіславши замість себе уповноважених представників — Дениса Пушиліна і Владислава Дайнего.

Всі статті рубрики