Фінляндія горнеться до Європи

Фінляндія горнеться до Європи

Правлячі консерватори, яких очолює прем’єр-міністр Фінляндії Александер Стубб, як і прогнозували експерти, зазнали поразки на виборах до парламенту минулої неділі. Провладну силу критикували, зокрема, за економічну кризу, яка вже три роки триває у Фінляндії, пише інформагенція «Франс Пресс».

Сім «квадратів щастя»

Сім «квадратів щастя»

У Європі з’явилась нова країна, яку, щоправда, ще ніхто не визнав, але громадянство якої вже мріють отримати тисячі осіб, повідомляє американський тижневик «Тайм». Батьками-засновниками нової країни під назвою Ліберленд стали молодий чеський політик Віт Єдлічка та кілька його знайомих.

Сутінки «Золотого світанку»

Сутінки «Золотого світанку»

Учора в Греції розпочався суд над членами радикальної правої політичної партії «Золотий світанок», повідомляє «Аль-Джазіра». За ґратами можуть опинитися 18 теперішніх і колишніх депутатів парламенту Греції. Вони входять до групи з 70 підсудних, які є членами і прихильниками «Золотого світанку». Останніх звинувачують у вбивствах, збройних нападах та розпалюванні ворожнечі.

Від Москви до арктичних «окраїн»

Від Москви до арктичних «окраїн»

Минулої неділі віце-прем’єр Росії Дмитро Рогозін, який очолює державну комісію РФ із розвитку Арктики, взяв участь у відкритті російської дрейфуючої арктичної станції «Північний полюс-2015». «Одним це може подобатися, а іншим — ні, але це їхня проблема.

Всі статті рубрики