Не лізь, Князєв, із грязі...

21.04.2015
Не лізь, Князєв, із грязі...

Захищайся, москалю! (Олександра ПРИХОДЬКА.)

Попри те, що черговим суперником Олександра Усика на профі-ринзі був далеко не найсильніший опонент, а в самому бою не розігрували пояс чемпіона світу, глядацька аудиторія, що зібралася біля екранів телевізорів в Україні на бій за участі нашого колоритного козака, стала рекордною в нинішньому спортивному сезоні. Хоча чому дивуватися? Бажання охочих подивитися на протистояння росіянина Андрія Князєва та нашого бійця, котрий, представляючи анексований Росією Крим, захищає кольори Українського прапора, зрозуміле. І хоча сам Усик, як і обіцяв, політичних питань під час своєї зустрічі з російським візаві не порушував, усім своїм виглядом та поведінкою знову продемонстрував свою відданість Україні.

Як і біля телеекранів, біля рингу, встановленому в київському Палаці спорту, у Сашка була потужна підтримка. Її Усик і відзначив, наголосивши, що глядачі неабияк надихали його на перемогу, яку наш співвітчизник здобув технічним нокаутом у восьмому раунді. І хоча після наполегливих атак Усика його опонент ніяк «не хотів» падати на поміст, рефері бою довелося дострокового зупинити побиття росіянина.

Цікаво, що не всім у куті Князєва сподобалося рішення судді, однак, як свідчить промоутер Усика Віталій Кличко, зупинка бою була повністю обґрунтована, адже на кону стояло життя російського боксера. «Князєв вичерпав ліміт пропущених ударів. Це спорт, а не якийсь там мордобій. І головне, щоб після поєдинку хлопці залишалися у нормальному стані, без негативних наслідків для їх здоров’я», — пояснив причини зупинки поєдинку Кличко-старший.

Пригадується, як кілька років тому Володимир Кличко в аналогічному стилі методично «обстрілював» голову іншого росіянина Олександра Повєткіна. Тоді, попри поразку російського «Витязя», наші сусіди ще довго відзначали «героїзм» свого співвітчизника, який достояв до фінального гонга. У випадку з Князєвим цього не відбулося...

Не виключено, що через це Усик може стати персональним ворогом Росії. Окремі спроби «демонізації» нашого боксера вже зроблені. Так, голова кримського відділення партії «Справедлива Росія» Олександр Юрьєв заявив: Олександру Усику потрібно заборонити в’їзд на територію Росії. «Цей баламут скрізь заявляє, що Крим — український і він допоможе його Україні повернути. Може, пора заборонити йому в’їзд до РФ. Про всю його сім’ю ніхто не говорить. А дії Усика якраз можна прирівняти з діями Джемілєва. Чи ви вважаєте заклики Усика повернути Крим Україні якось відрізняються»? — написав у своєму «Фейсбуці» Юр’єв.

Варто додати, що минулого тижня перемогу в ринзі над російськими боксерами також здобула й наша боксерська команда «Українські отамани», взявши таким чином реванш за розгромну поразку «Команді Росії» в першому колі групового раунду WSB.