За ініціативою відомого французького кухаря Алена Дюкаса та міністерства закордонних справ та міжнародного розвитку Франції сьогодні ресторани та посольства 150 країн на 5 континентах пропонують долучитися до проекту Good France — повечеряти по-французьки.
Усього задіяно1300 ресторанів. Їхні кухарі — представники різних національностей. Багато з них навчались у Франції, інші за її межами, але під керівництвом французьких кухарів. У Версалі відбудеться велика вечеря, на яку запрошено іноземних послів, що представляють свої країни у Парижі, й інших почесних гостей. Ще 1912 року Огюст Ескоф’є заснував «Епікурейські вечері», пропонуючи однакове меню в один той самий день у багатьох країнах світу і для щонайбільшої кількості запрошених. Організатори «Смаку Франції» вирішили повернутися до такої ідеї вшанування гастрономії.
«Надбання Франції — її кухня, її вина (…), культура споживання їжі увійшли у 2010 році до списку світової культурної спадщини ЮНЕСКО, але це спадщина, на яку треба не тільки дивитись, прославляти або вживати, це спадщина, яку треба примножувати та розвивати», — сказав на презентації проекту міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус.
В Україні спеціальний Міжнародний комітет шеф-кухарів на чолі з Аленом Дюкасом затвердив чотири ресторани, гідні представляти французьку кухню: київські Teatro (шеф-кухар Емануель Соарес), Vernissage (Луї Шамбоді), CommeIlFaut (Стефан Ваіттінадане) та львівський Leopolis (Володимир Павлюк).