Рафаело без випічки

24.12.2014
Рафаело без випічки

Якщо у вас погано пече духовка, не засмучуйтесь. Можна приготувати торт і без неї. Надзусиль не вимагає десерт «Рафаело» з крекерів і кокосової стружки. Якщо матимете багато гостей, готуйте за поданими мірками, якщо не дуже — діліть на два, а то й на три.

На велику форму (24 на 34 см) потрібно 3 склянки молока, по 3 столові ложки з гіркою борошна і крохмалю, 3 жовтки, 3 чайні ложки ванільного цукру, 1,5 склянки цукру, 2 склянки кокосової стружки, 250 г вершкового масла, 400—450 г квадратних крекерів. Жовтки, борошно та крохмаль змішайте з половиною склянки молока, щоб не було грудочок (краще рідину вливати поступово і розтирати борошно і крохмаль ложкою). Решту молока доведіть до кипіння зі звичайним і ванільним цукром. Щоб жовтки не згорнулися у гарячому молоці, трохи гарячого молока додайте до суміші з жовтками, щоб різниця температур була меншою. Тоді вже теплу жовткову суміш додайте до гарячого молока і варіть на малому вогні, постійно помішуючи, до загустіння. Зніміть масу з плити, накрийте фольгою та вистудіть до кімнатної температури. Вона нагадуватиме пудинг.

Масло попередньо дістаньте з холодильника, бо для приготування крему воно має бути кімнатної температури. Спочатку збийте міксером м’яке масло, тоді по ложці,  продовжуючи збивати, додайте пудинг. До цього крему додайте 1,5 склянки кокосової стружки та перемішайте. Далі крем поділіть на три частини, якщо укладатимете торт у велику форму. Якщо вона буде меншою, то шарів буде більше. Форму викладіть папером для випічки (не обов’язково, зате зручно), викладіть шар крекерів, щедро змастіть кремом і так далі, скільки вистачить складників. Півсклянки кокосової стружки трошки просушіть на сухій пательні й притрусіть нею зверху крем. Пляцок поставте в холодильник на ніч, щоб крекери просякли кремом.

Вам гарантована райська насолода.

  • Кріпчик-петрушка кучерявляться

    Ще свіжі зимові спогади про морозні вітряні дні, коли великою насолодою було зігрітися тарілкою гарячого борщику зі сметаною. Господині урізноманітнювали цю насолоду замороженим щавлем, законсервованою заправкою для борщу, заготовленими з осені чи купленими в магазині бурячками. >>

  • Поласуємо полуничкою

    Найочікуваніший «смачний» сезон — це все-таки полуничний. Думаю, мало хто не погодиться зі мною, що полуниця — це не просто ягода, це ціла історія: весна в розпалі, відпустки на носі і навіть повернення з роботи додому — особливе: обов’язково з пакетиком запашної червоної ягоди. >>

  • Від кулешу і ніг не поколишу!

    Про користь кулешів, про яку я і так, утім, знаю, цього разу наслухалася від бабусь на лавочці. А народні рецепти — перевірені часом і, як правило, доступні. Тож готуємо. >>

  • Лимонадна прохолода і насолода

    Уже майже літо, а це означає, що ми знову шукатимемо затінки, холоднi страви і прохолоджувальнi напої. Лимонади — прекрасний засіб для втамовування спраги, охолодження організму і вітамінізації, як кажуть, три в одному. Отож за роботу! >>

  • Сонце в цеберку!

    «Сонце в цеберку» — саме так назвав своє знамените варення з кульбаб Микола Канішевський, відомий нам як телепродюсер, перший віце-президент Національної телекомпанії України, ведучий телевізійних програм («Вісті тижня» та інших цікавих проектів). >>

  • Знімаю капелюха

    От так і незчулися, як перша їстівна зелень, обдарувавши нас весняними вітамінами, відбуяла, і на зміну їй для багатьох несподівано приходять... грибочки. Це і ви помітите, коли зайдете в лісопосадку чи хвойний ліс подихати цілющою хвоєю, а додому повернетеся з торбинкою тугеньких маслючків. >>