Настане день, коли закінчиться війна

17.12.2014
Настане день, коли закінчиться війна

Святослав Вакарчук під час благодійного концерту виконає пісню «Така як ти», що стала гімном любові і ніжності.

Ще в листопаді в прямому ефірі на одному з телеканалів мешканці Дебальцевого просили лідера гурту «Океан Ельзи» Святослава Вакарчука про допомогу будматеріалами. Днями він особисто приїхав у Дебальцеве і привіз дві 20-тонні фури і середню вантажівку шиферу для ремонту будинків та обігрівачі UFO.

Побувавши на Донбасі, Вакарчук зазначив, що «все в наших руках. Якщо ми хочемо допомагати, ми будемо допомагати. І з цього починається нова країна. З цього, а не з міністрів, депутатів, президентів, політиків. З нас iз вами починається нова країна».

Також Вакарчук додав, що охоче допомагатиме, якщо хтось iще звернеться по допомогу.

Очевидно, що у музиканта не раз просили про фінансову підтримку. Тому він вирішив 19 грудня дати благодійний концерт сольного проекту «Вночі» у театрі ім. Івана Франка. Усі зібрані кошти підуть на оновлення та повне облаштування операційних залів Запорізького госпіталю та придбання реанімобіля.

Заснований у грудні 1940 року госпіталь свого часу був визнаний найкращим гарнізонним шпиталем. Однак у грудні 2013-го, згідно з директивою тогочасного міністра оборони, стаціонар госпіталю закрили. Зважаючи на надскладну ситуацію на сході країни, прийнято рішення відновити роботу цієї медичної установи, адже Запорізький госпіталь є найближчим військово-медичним закладом до зони бойових дій.

Судячи з того, що всі кошти, зібрані під час концерту, підуть на облаштування госпіталю, майже не виникає питань, чому такі захмарно дорогі квитки. Щоб потрапити на сольний проект «Вночі», представлений музикантом у 2008-му, слід заплатити від 2250 до 20 000 гривень.

ДО СЛОВА

За останні півроку «Океан Ельзи» гастролював по Європі та Америці. В результаті на суму понад 750 тисяч гривень було придбано та передано медикаментів, медичного обладнання і спеціального одягу до Харківського, Київського, Дніпропетровського госпіталів. Також триває пряма фінансова підтримка програми переселення дітей-сиріт та інвалідів зі сходу України (через Одеський волонтерський осередок).

«Нещодавно наша команда привезла з Німеччини спеціальні ліжка для Харківського госпіталю, — розповів Вакарчук. — Ми б воліли також займатися тим, що працюватиме на майбутнє і довгі роки служитиме людям, — допомогти лікарням, облаштовуючи їх сучасним обладнанням, комплектуючи такими вкрай необхідними реанімобілями тощо. Врешті, хтось і це повинен робити, адже колись настане день i закінчиться війна».