«Люстрація» по-китайськи

«Люстрація» по-китайськи

Говорячи про боротьбу з корупцією, українці нині нерідко ставлять собі за приклад Китай: мовляв, там одного чиновника розстріляють на стадіоні — і після цього ніхто вже не наважується красти. Втім чи здатна комуністична влада насправді контролювати та карати сама себе у країні, де відсутня опозиція, всіляко придушуються основні права і свободи людей?

Лють у відповідь на симетричну відповідь

Лють у відповідь на симетричну відповідь

Білорусь відновила митний контроль на кордоні з Росією, не зробивши про це жодної офіційної заяви. Зате подію активно коментують ЗМІ обох країн, посилаючись на слова водіїв-далекобійників i співробітників російської митної служби. Ситуація справді позаштатна, адже, за правилами Митного союзу, в який входять обидві країни, на кордоні між ними не має бути контролю.

Перейшли до «Рішучої підтримки»

Перейшли до «Рішучої підтримки»

У понеділок у Кабулі під час урочистої церемонії спільне командування Міжнародних сил сприяння безпеці НАТО спустило свій прапор та офіційно закрило військову штаб-квартиру в столиці, повідомляє «Євроньюз». Виступаючи на церемонії, командувач Міжнародних сил, американський генерал Джон Кемпбелл, вшанував пам’ять бійців, які полягли у цій місії, та висловив сподівання, що на Афганістан чекає блискуче майбутнє.

«Нові горизонти» Всесвіту

«Нові горизонти» Всесвіту

Через дев’ять років після запуску, подолавши відстань у майже 5 мільярдів кілометрів від Землі, космічний зонд НАСА «Нові горизонти» (New Horizons) досяг зовнішніх кордонів Сонячної системи. Ще ніколи жоден земний апарат не залітав так далеко в глибини космосу.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики