Мертвонароджена коаліція

Мертвонароджена коаліція

Прем’єр-міністр Швеції Стефан Левен у середу оголосив про розпуск парламенту і призначення позачергових парламентських виборів на 22 березня 2015 року — через півроку після попереднього голосування. Як повідомляє «Євроньюз», дострокові вибори шведського парламенту відбудуться вперше з 1958 року.

Другий, нестрашний

Другий, нестрашний

Потужний тропічний тайфун «Хагупіт», який минулої суботи атакував Філіппіни, вже пронісся центрально-східними регіонами країни. Місцеве радіо повідомило про чотирьох загиблих у провінціях Східний Самар та Ілойло. За даними Організації Об’єднаних Націй, перед приходом тайфуну на Філіппінах була проведена одна з наймасштабніших евакуацій мирного часу.

Кібербійці завдають удару у відповідь

Кібербійці завдають удару у відповідь

Російські спецслужби віддавна використовують хакерів для збору розвідданих та атак на важливі сайти інших країн. Але ж такі прийоми можна застосовувати й до російських державних інституцій. Польський портал Niebezpiecznik.pl, який займається проблемами безпеки у кібермережі, повідомляє, що невідомі хакери атакували сервери російського МВС та викрали з них інформацію для службового користування, яка, зокрема, стосується російської інтервенції в Україну.

З’їдений живцем

З’їдений живцем

Минулої неділі на американському природознавчому телеканалі «Дискавері ченнел» відбулася прем’єра розрекламованого документального фільму Eaten Alive («З’їдений живцем»). Заохочувати глядачів до перегляду цього шоу телеканал почав більш ніж за місяць до показу.

На кого ж він їх?..

На кого ж він їх?..

Недарма прихильники вигаданої Володимиром Путіним «Новоросії» дорікають такому авторитетному для них російському президенту тим, що покинув своє дітище напризволяще. Поки весь цивілізований світ пересмикує від обурення діями Москви, яка прямо постачає сепаратистам невизнаних «ДНР» та «ЛНР» зброю і живу силу в особах російських військових, самі «деенерівці» та «еленерівці» скаржаться на те, що допомога, як їм здається, надто мізерна.

Бюджет із запахом сльозогінного газу

Бюджет із запахом сльозогінного газу

У ніч на понеділок, незважаючи на масові акції протесту, що тривали в Афінах із суботи, парламент Греції таки ухвалив бюджет на 2015 рік. Як повідомляє «Євроньюз», суперечливий документ, який передбачає темпи зростання на рівні майже 3%, ледве переконав необхідну для ухвалення кількість депутатів: «за» висловилося 155 парламентаріїв, «проти» — 134.

Всі статті рубрики