Опозиція в лідерах

Опозиція в лідерах

Минулої неділі поляки обирали представників місцевого самоврядування усіх рівнів: членів гмінних, повітових та воєводських рад (загалом 47 тисяч представників місцевих сеймиків), а також 2,5 тисячі голів сіл, міст і містечок. Каденція представників органів місцевого самоврядування у Польщі триває 4 роки. До речі, у місцевих виборах у Польщі участь можуть брати не тільки громадяни цієї країни, а й громадяни всіх країн-членів ЄС, прописані у відповідному польському населеному пункті. Активність виборців становила 46%.

Президент iз батьківщини Дракули

Президент iз батьківщини Дракули

Згідно з попередніми даними румунського Центрвиборчкому, перемогу в другому турі виборів президента Румунії, що відбулися минулої неділі, здобув лідер Християнсько-ліберального альянсу, етнічний німець Клаус Йоганніс. Як повідомила вчора ЦВК у Бухаресті після підрахунку 99,07% бюлетенів, за мера трансільванського міста Сібіу віддали голоси 54,5% виборців.

Друзі є, буде й газ!

Друзі є, буде й газ!

Україна залучила на свій бік іще одного дуже важливого союзника. Словаччина, яка досі вагалася, кого підтримати в протистоянні Росія — Україна, нарешті визначилася й підтримала Київ та Євросоюз. А також надала Україні гарантії постачання реверсного газу, завдяки якому ми можемо обійтися й без російського «блакитного палива».

Він міг врятувати Україну…

Він міг врятувати Україну…

Минулого четверга, 13 листопада, Україна втратила ще одного великого друга. У Лондоні внаслідок серцевої недостатності помер автор славнозвісних грузинських економічних реформ, екс-міністр економіки Грузії й засновник «Вільного університету» Каха Бендукідзе. Йому було всього лише 58 років.

Всі статті рубрики