Про бабусю, дідуся і... статеві органи

21.10.2014
Про бабусю, дідуся і... статеві органи

«Іди у цьому напрямку, поки не дійдеш до справжнього російського кордону», — жартівливо витлумачили жест Ангели Меркель у бік Володимира Путіна в газеті «Нова Східна Європа».

Зустріч Петра Порошенка з Володимиром Путіним під час форуму «Азія — Європа» в Мілані запам’яталася, на жаль, не так результатами, як вибриками 62-річного (ніби ж іще не такий і старий, щоб упасти в маразм... чи це все наслідки уколів ботоксу?) російського президента.

Спершу ВВП запізнився на зустріч із канцлером Німеччини Ангелою Меркель — ніяк не міг розпрощатися з гостинними сербами, які заради нього влаштували парад і перенесли святкування річниці визволення Белграда на чотири дні наперед.

Фрау канцлер не так і засмутилася — поспілкувавшись із Порошенком, скасувала рандеву із «запізненим» Путіним і пішла милуватися розкішним Міланським собором.

Але Володимир Володимирович до фінансової столиці Італії таки прилетів і слізно просив колишню подругу про зустріч. Довелося сердешній пожертвувати кількома годинами жіночої краси (відомо ж, що добрий сон не менше 8 годин на добу — її найперша запорука!) заради вже давно не надто приємного спілкування з екс-другом Володенькою. Що поробиш — зустріч справді була важлива й потрібна всім: і ЄС, однією з провідних складових якого є ФРН, і Україні, й світові... Та й Путіну, що тут приховувати. Газ, гроші, реноме, мир в усьому світі — кожен переслідує в цій ситуації свої інтереси.

Звільнившись уже аж по третій ночі, втомлений спілкуванням із німецькою білявкою російський лідер вирішив розслабитися в компанії давнього друга — заїхав до екс-прем’єра Італії Сильвіо Берлусконі. Той, сердешний, відбуває тяжке покарання — двічі на тиждень працює в будинку для літніх людей, розмовляючи зі старенькими «про життя». Власне, фактично з ровесниками — саме завдяки віку 77-річний Берлусконі уникнув ув’язнення за корупцію та інші провини, яке замінили на громадські роботи...

Путіна, швидше за все, чекає значно гірше покарання. Але про всяк випадок варто було розпитати колишнього «кореша» про те, як ведеться засудженим екс-очільникам держав.

Наступного дня, у п’ятницю, лідери України та Росії брали участь у кількох багатосторонніх та одній двосторонній (вона все-таки була) зустрічах: робочому сніданку майже з усіма 50 учасниками саміту, засіданні за участі Меркель, президента Франції Франсуа Олланда, прем’єр-міністрів приймаючої Італії Матео Ренці та Британії — Девіда Камерона, міністра закордонних справ Італії Федеріки Могеріні, яка з 1 листопада очолить дипломатичну службу Євросоюзу, та чинного керівництва ЄС — президента Європейської Ради Германа ван Ромпея й голови Єврокомісії Жозе Мануела Баррозу.

Ця розмова особливо запам’яталася двома моментами: по-перше, круглий стіл напрочуд нагадував телевізійну гру «Що? Де? Коли?». По-друге, Путін за цим столом був єдиний, хто сидів у навушниках для перекладу. Російський президент, хоч і знає майже досконало німецьку, не спромігся вивчити мову міжнаціонального спілкування — англійську, якою розмовляли всі його співрозмовники за столом. «Поки ВВП сидить у навушниках, усі навколо обговорюють, яке він х..ло», — кепкували користувачі інтернету.

Навряд чи можна назвати ці переговори успішними — нібито домовившись про ціну на газ, два головних учасники засідання так і не досягнули чіткої домовленості про мир на Донбасі.

Зате кремлівський лідер, який однозначно був «в ударі», відзначився ще одним пасажем. На запитання одного з журналістів, що буде, якщо російська валюта перетне межу в 41 рубль за долар США, ВВП з фірмовою посмішечкою відповів: «У нас є приказочка, грубувата така... Про бабусю, про дідуся: якби у бабусі були зовнішні статеві органи дідуся, вона була б дідусем, а не бабусею... Я не знаю, хто автор. Але, принаймні, це тільки розмови. Були випадки, коли падали ціни на нафту й більше, падіння було й глибшим...»

Тут, мабуть, належало б вигукнути «Завіса!». Але в сучасному інтернет-суспільстві в таких випадках кажуть «фейспалм» (жест, коли долонею від сорому затуляють обличчя».

СЕКТОР ГАЗУ

Сьогодні у Брюсселі має відбутися тристороння зустріч Україна — Росія — Євросоюз щодо врегулювання спірних газових питань між Києвом та Москвою. Як повідомляє УНІАН, у ній візьмуть участь український та російський міністри енергетики Юрій Продан та Олександр Новак, а також представники «Нафтогазу України» і «Газпрому». Підготував зустріч єврокомісар, віце-президент ЄС з енергетичних питань Гюнтер Еттінгер.

 

ПРЯМА МОВА

Українська делегація виконала завдання, які ставила перед собою під час візиту до Мілана на форум «Азія — Європа». Про це в інтерв’ю журналістам провідних українських телеканалів у суботу ввечері, після повернення додому, заявив Президент України Петро Порошенко.

Зокрема, до «виконаних завдань» глава держави відніс узгодження ціни на газ, який Україна купуватиме в Росії до 31 березня, — 385 доларів за тисячу кубометрів. «За підсумками консультацій я можу сказати: Україна буде з газом, Україна буде з теплом. Це підсумок домовленостей. Але на умовах захисту українських національних інтересів», — наголосив Президент. За його словами, російська сторона відстоювала ціну в 385 доларів за тисячу кубів на весь рік, однак зрештою було вирішено зафіксувати таку ціну лише до квітня. «Наша спільна з Євросоюзом пропозиція полягала в ціні 325 доларів улітку і 385 — узимку», — додав Порошенко.

Окрім того, учасники переговорів щодо ситуації на Донбасі погодилися на необхідності виконання всіх пунктів Мінського меморандуму, в тому числі відновлення роботи низки КПП на кордоні з Росією. «Нам потрібно було зберегти мир. У жодному разі не дати можливості переглянути Мінські домовленості і стійкий мирний процес», — наголосив Президент. Усі учасники консультацій погодилися, що підписані у Мінську документи є базовими і на їх підставі слід робити подальші кроки.

Порошенко також заявив, що всі учасники переговорів допускають проведення місцевих виборів в окремих районах Луганської та Донецької областей лише за українським законодавством. «Так звані фейкові вибори 2 листопада (призначені керівництвами «ДНР» та «ЛНР». — Ред.) або в інший день, якщо вони проводяться не у відповідності з українським законодавством, без дотримання режиму припинення вогню, без міжнародних спостерігачів, не можуть і не будуть визнані жодним з учасників консультацій», — наголосив Порошенко, додавши, що з цим погодилась і Росія.

За словами глави держави, найближчим часом має початися відновлення роботи пропускних пунктів на українсько-російському кордоні — це ключова складова мінських домовленостей. Зокрема, зараз у зоні АТО перебуває група прикордонників та митників, які готові почати виконання своїх обов’язків на КПП «Ізварине».

 

  • 82% членів Американської торгівельної палати в Україні вважають боротьбу з корупцією пріоритетом №1 для України

    Результати дослідження сприйняття корупції в Україні серед членів Американської торговельної палати показують, що бізнес, на жаль, наразі не спостерігає суттєвого прогресу у боротьбі з корупцією, однак сподівається на покращення ситуації у 2016 році. >>

  • Україна і семеро гігантів

    Для проведення свого чергового саміту лідери країн «Великої сімки» (а точніше, господиня заходу, Німеччина) обрали справжній райський куточок. Мальовничий замок Ельмау, неймовірної краси краєвиди Баварських Альп, чисте гірське повітря з гіркуватим присмаком цілющих трав, мелодійне калатання дзвіночків на шиях флегматичних альпійських корів... Ну як працювати в такій розслаблювальній атмосфері? >>

  • Шлях через Україну

    Лідери «Великої сімки» не лише говорили про Україну на саміті в Баварських Альпах — дехто з них туди й поїхав «транзитом» через Київ. Окремо варто наголосити на візиті прем’єр-міністра Японії Сіндзо Абе — першого в історії двосторонніх відносин між нашими країнами. >>

  • Дружнє плече на шляху до ЄС

    Сьогодні в Ризі стартує саміт програми Європейського Союзу «Східне партнерство». Уже відомо, що про скасування візового режиму з ЄС для України на цьому саміті не повідомлять — наша держава не встигла виконати й половини пунктів Плану дій з візової лібералізації (ПДВЛ), необхідних для надання безвізового режиму. >>

  • Кордони для «Лікарів без кордонів»

    Держдума Росії ухвалила законопроект про «небажані» в Росії іноземні та міжнародні неурядові організації. Згідно з документом, ідеться про неурядові організації, які «створюють загрозу основам конституційного ладу РФ, обороноздатності країни та безпеці держави». >>

  • Кому мінімум, кому — банкрутство

    Немає сумнівів, що Євросоюз є корисним для його членів міждержавним утворенням. Але навіть у дружній родині конфліктів не уникнути. Європейська Комісія розпочала процедуру проти Німеччини за порушення союзного закону про мінімальну оплату праці. >>