Дешева нафта — погана «Новоросія»?

Дешева нафта — погана «Новоросія»?

Хоч як голосно сміються із санкцій Заходу російські «Тополі» та «Іскандери», економіці РФ зовсім не так весело, як ракетним комплексам. Незважаючи на шалені вливання Банку Росії, який задля втримання курсу валюти щодня «викидає» на ринок мільярди доларів, у ході торгів на Московській біржі рубль учора побив новий антирекорд, перевищивши позначку 41 руб./ 1 дол. США.

Подарунок татові

Подарунок татові

Австралійський письменник Річард Фленаган став цьогорічним лауреатом Букерівської премії — однієї з найпрестижніших у галузі літератури. Як повідомляє Бі-Бі-Сі, його нагороджено за воєнний роман «Вузька дорога до далекої півночі». «Це визначна історія про любов, людські страждання та дружбу», — зазначив голова журі, філософ Ентоні Грейлінг.

Австралієць латиноамериканцю — не товариш

Австралієць латиноамериканцю — не товариш

Австралія — одна з найкращих країн світу з точки зору соціального забезпечення та добробуту населення. Тож, мабуть, цілком природно, що саме на Зеленому континенті мешкає найбагатший народ у світі. Принаймні саме такий висновок випливає зі щорічного рейтингу найбагатших націй світу, оприлюдненого дослідницьким відділом інвестиційного банку «Кредіт Свісс».

Куди подітися багатому корупціонеру

Куди подітися багатому корупціонеру

На цей час Люксембург та Австрія залишаються єдиними країнами Євросоюзу, які дозволяють банкам відкривати рахунки іноземним резидентам, не повідомляючи про це податкові органи країн їх проживання. Цим, звісно, охоче користаються особи, які не схильні ділитися з бюджетом рідної країни своїми прибутками (а зазвичай — навпаки, «виділяють» свої прибутки з держбюджету, як, скажімо, власники банківських рахунків в Австрії з числа колишніх урядовців України).

Всі статті рубрики