Смертельна байдужість

Смертельна байдужість

Громадянська війна в Сирії вийшла за межі країни і прийшла в Європу. Спершу мирні акції курдів на підтримку співвітчизників, які воюють з ісламістами в Сирії, у кількох містах Німеччини переросли в погроми та сутички з радикальними мусульманами і поліцією. Мітинги відбулися в Берліні, Бонні, Бремені, Дортмунді, Дюссельдорфі, Гамбурзі, Ганновері, Кілі, Штуттгарті, Хагені та інших великих населених пунктах ФРН.

«Горбачов — невдаха,а Меркель не вміє користуватися виделкою й ножем!»

«Горбачов — невдаха,а Меркель не вміє користуватися виделкою й ножем!»

На полицях книгарень Німеччини нарешті з’явилася книжка журналіста Херіберта Швана «Заповіт. Протоколи розмов із Колем». І ще до публікації біографічну розповідь про 84-річного екс-канцлера ФРН Гельмута Коля охрестили скандальною, адже в ній не бракує різких висловлювань політика на адресу колишніх і нинішніх німецьких та світових діячів.

Нервові клітини — як на долоні

Нервові клітини — як на долоні

У Стокгольмі вчора оголосили імена лауреатів Нобелівської премії з хімії-2014. Ними стали Ерік Бетціг з фармацевтичного дослідницького кампусу при Медичному інституті Говарда Х’юза (Ешберн, США), Штефан Хелл з Інституту Макса Планка й Німецького дослідницького центру раку (Гайдельберг, Німеччина) та Вільям Мернер зі Стенфордського університету (США) — за «розробку флюоресцентної мікроскопії супервисокої чіткості».

«Сім разів відміряй» по-бельгійськи

«Сім разів відміряй» по-бельгійськи

Чотири бельгійські партії у вівторок досягли угоди про створення правоцентристського уряду, повідомляє «Євроньюз». Це сталося через чотири місяці після парламентських виборів 25 травня. Згідно з досягнутими домовленостями, новим прем’єр-міністром стане лідер франкомовних лібералів із «Реформаторського руху» Шарль Мішель.

Всі статті рубрики