МУЗБУНКЕР

17.09.2014

«Брати Гадюкіни» хочуть в АТО

Днями у київському «Зеленому театрі» відбулася презентація нового альбому культової ще з кінця 80-х групи «Брати Гадюкіни» — MADE IN UKRAINE. Старі рокери не скупі на нові пісні, тож відразу виклали всі 16 пісень на власний сайт. Тепер «житейські» пісні, як-от «Дусить Вову жаба», можна безкоштовно прослухати та завантажити. Правда, у музикантів, є одне бажання. Якщо альбом сподобався і є пару гривень у кишені, то «Гади» просять перевести їх на допомогу пораненим і переселенцям iз Криму та сходу.

«Гадюкіни» писали нові пісні впродовж двох років. А видати збірку їх надихнув Євромайдан. Під час Революції гідності з головної сцени Майдану час від часу крутили нові пісні. І якби не схвальні відгуку майданівців — альбом іще довго міг би писатися.

Музиканти планують виступати з новими піснями по всій Україні, а також у зоні АТО. Щоправда, коли саме — ще самі не знають. Пояснюють це тим, що колектив великий, техніки багато, а співати хочуть наживо і з усіма інструментами.

Нагадаємо, що 3 серпня 2009 року після важкої хвороби (рак горла) пішов із життя соліст гурту Сергій Кузьмінський. Тоді музикати зареклися більше не виступати. Однак улітку 2011 року в київському Палаці спорту «Гади» разом із найвідомішими українськими рокерами зіграли концерт пам’яті Кузі «Я вернувся домів». Тоді багато друзів та шанувальників команди запропонували відродити справу «Гадів». Ось і настав час повернутися. Вони не шукають нового вокаліста. Вирішили, що співати будуть усі учасники гурту: Ігор Мельничук, Павло Крахмальов, Михайло Лундін, Лілія Кувалдіна та Олена Романовська. З таким складом і їздитимуть по Україні, щоб добра слава «Гадів» не вмирала і в країні нарешті запанував мир.

«Ти, головне, повертайся живим»

В інтернеті та на радіостанціях відбулася прем’єра спільної пісні українських гуртів «ТЕЛЬНЮК: Сестри» та KOZAK SYSTEM — «Повертайся живим».

Це історія звичайного юнака і одночасно крик душі матерів, дружин, усіх жінок України, які сьогодні мріють тільки про одне — щоб їхні чоловіки повернулися додому живими.

«Перші Герої XXI століття, перші українські сотні відчайдушних, безвусих, безстрашних, — сьогодні там, де людське життя кожної миті може стати маревом і повернутися додому лише похоронкою. Вони там, куди не долітають наші плачі та крики. І лише єдиним порятунком має стати наша щира молитва за них», — діляться музиканти.

Галя Тельнюк додала: «Ви — обрані. Ви — Воїни Світла. Ви повернули нас лицем до Правди. І ми зобов’язані зустріти вас на оновленій землі, в країні, вільній від рабства, брехні та крові. І Україна вже буде родити нові, міцнi Духом, покоління Велетнів, — завдяки вам. Тільки повертайтеся живими! Повертайтеся! Головна ваша місія ще попереду: висушити сльози рідних і коханих, народити і виховати, навчити і виростити, посіяти і збудувати. Ми вас чекаємо, Велетні Духу, — ніжно і трепетно! Тільки ви повертайтеся, головне — повертайтеся живими!» 

«Тільки добро допоможе нам перемогти»

40 українських музикантів із різних міст України об’єдналися разом у новому музичному проекті, аби довести, що Україна — єдина.

Ініціатором проекту виступив Віктор Павлік. Пісню «Дай нам, Боже» виконали музиканти з Києва, Івано-Франківська, Донецька, Луганська, Сімферополя, Запоріжжя, Тернополя, Рівного, Одеси, Чернівців, Вінниці, Львова та ще багатьох інших міст України.

«Зараз усім хочеться миру, єдності, товариського тепла. І у мене з’явилася ідея створити таку композицію, в музиці якої була б нотка кожного міста України. Дуже дякую всім друзям-музикантам, які взяли участь. Кожен артист представляє своє місто, в якому народився. Україна — одна для всіх», — поділився Віктор Павлік.

Зрежисерував відео Олександр Кузякін, вірші до пісні створив Анатолій Матвійчук.

«Хай ця пісня відкриє серця нашій країні та країні наших братів, тому що Земля не знає про те, що вона має кордони», — каже учасниця проекту Alyosha. Фагот додав: «Тільки добро допоможе нам перемогти. По-іншому бути не може. Слава Україні!».