У Порошенка тепер знатимуть англійську. Не забули б українську

04.09.2014

Президент Петро Порошенко своїм указом ліквідував робочу групу з питань розвитку взаємодії України з Митним союзом. «З метою оптимізації системи консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів і служб, утворених Президентом України, відповідно до пункту 28 частини першої статті 106 Конституції України постановляю ліквідувати... робочу групу з питань розвитку взаємодії України з Митним союзом Республіки Білорусь, Республіки Казахстан та Російської Федерації», — йдеться в указі Президента.

Крім того, даним указом Президент ліквідував ще декiлька комітетів, зокрема раду експертів iз питань українсько-російських відносин, раду регіонів, робочу групу з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, раду з питань забезпечення реалізації в Україні програми «Виклики тисячоліття», групу з опрацювання питань, пов’язаних з оптимізацією системи центральних органів виконавчої влади, групу з питань реформування кримінального судочинства і групу зі створення нових маршрутів постачання енергоресурсів через територію України з Азербайджану.

Загалом завдяки процесу оптимізації штат працівників адміністрації Президента України (АП) буде оновлено на 80%. Про це заявив заступник глави АПУ Дмитро Шимків, передає прес-служба глави держави. «Я вважаю, що зміна людей, які працюють у державній службі, це важливе питання, тому що без людей ми не зможемо змінити систему. З 1 листопада це повинна бути абсолютно нова адміністрація Президента », — заявив Шимків. Він підкреслив, що однією з вимог до керівників підрозділів є знання англійської мови. За словами Шимківа, всі працівники АПУ вже попереджені про звільнення.