Чистої води молоко

Чистої води молоко

Минуло два тижні, відколи Росспоживнагляд заборонив ввозити до Росії молочну продукцію з України, а на півострові почалися збої поставок молочної продукції, через що спорожніли прилавки в багатьох магазинах і супермаркетах. І ця тенденція може поглибитися.

Бурштинові війни

Бурштинові війни

Бурштин, запаси якого більше двох десятиліть активно розробляють на Рівненщині, називають «благословенням і прокляттям краю». З одного боку, поклади сонячного каменю, одні з найбільших у Європі, тут залягають недалеко від поверхні землі, що дозволяє братися за їхнє видобування практично кожному, в кого є потужна водяна помпа.

Без вини винні

Без вини винні

Московський міський суд, як і варто було очікувати, відхилив скаргу українського режисера Олега Сенцова на вирок Лефортовського суду і відмовився звільнити його з СІЗО. Нагадаємо, що Сенцова російські спецслужби затримали в Криму у травні за обвинуваченнями «у підготовці диверсій і терактів до Дня Перемоги».

Конотопське лихо

Конотопське лихо

На світанку жителів містечка Конотоп, які мешкають біля оборонного підприємства «Авіакон», розбудили потужні вибухи. Їх пролунало чотири підряд, а слідом ще один. Відлуння, кажуть очевидці, було чути за п’ять кілометрів. У навколишніх будинках від потужного струсу повилітали шибки.

Утікайте!

Утікайте!

За останній місяць Україна двічі стояла на порозі широкомасштабної війни з Росією. Перше вторгнення російських військ, за даними СБУ, планувалося 18 липня, через день після того як російські диверсанти мали збити з комплексу «Бук» пасажирський літак «Аерофлоту» за маршрутом Москва — Ларнака, стверджує голова СБУ Валентин Наливайченко.

На тiм боцi, на толоцi

На тiм боцi, на толоцi

«Я тебе породив, я тебе і вб’ю». Приблизно з таким настроєм сотні киян прийшли у вихідні на головну площу столиці, щоб розчистити проїжджу частину від наметів останніх захисників Майдану. Витончені дівчата, як у лютому шини, тягали громіздкі дошки і звалювали їх у машини. Мешканці наметового містечка вже не чинили спротиву, тільки сумно дивилися на робочий процес.

Всі статті рубрики