Є немало тих, хто мліє від смаку сливи з шоколадом. Саме для вас і тих, хто хоче спробувати щось нове, — варення зі слив і шоколаду. Для приготування потрібно: 2 кг твердих слив (ідеально підходить угорка), кілограм цукру, плитка справжнього чорного шоколаду, третина чайної ложки лимонної кислоти (не обов’язково), 200 г якісного вершкового масла. Спочатку сливи треба розділити на половинки і засипати цукром до появи соку (приблизно двi години), потім поставити на вогонь, довести до кипіння, зняти. Щоб отримати варення з цілими прозорими сливами в сиропі, у такий спосіб (довести до кипіння і швидко зняти) треба буде варити його 5-6 разів упродовж двох днів. Останній раз слід варити по-особливому: загалом близько півгодини, спочатку додати лимонну кислоту і шоколад шматочками; коли покипить хвилин 5—10, ще додати вершкове масло і наостанок варити ще 10 хвилин. Гаряче варення розкласти в чисті сухі банки і закрити герметично. Зберігати в холодильнику.
Ще один оригінальний рецепт — сливовий джем із бананом і корицею. Щоб мати три півлітрові баночки, потрібно: 2 кг слив (угорка), два великі або три маленькі банани, півлітрова банка цукру, 0,5 чайної ложки меленої кориці. Сливи помити, обсушити, розділити на половинки і видалити кісточки. Банани почистити. Сливи та банани перекрутити на м’ясорубці або подрібнити в блендері. Поставити масу на середній вогонь, трохи нагріти, додати цукор і корицю. Перемішати, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити, весь час помішуючи, щоб не пригоріло, близько години. Готовий джем розлити в стерильні й сухі банки, закрутити.