Угорка з незвичайними сусідами

16.07.2014
Угорка з незвичайними сусідами

Скуштуйте сливи з новими смаками. (з сайта kemclub.ru.)

Є немало тих, хто мліє від смаку сливи з шоколадом. Саме для вас і тих, хто хоче спробувати щось нове, — варення зі слив і шоколаду. Для приготування потрібно: 2 кг твердих слив (ідеально підходить угорка), кілограм цукру, плитка справжнього чорного шоколаду, третина чайної ложки лимонної кислоти (не обов’язково), 200 г якісного вершкового масла. Спочатку сливи треба розділити на половинки і засипати цукром до появи соку (приблизно двi години), потім поставити на вогонь, довести до кипіння, зняти. Щоб отримати варення з цілими прозорими сливами в сиропі, у такий спосіб (довести до кипіння і швидко зняти) треба буде варити його 5-6 разів упродовж двох днів. Останній раз слід варити по-особливому: загалом близько півгодини, спочатку додати лимонну кислоту і шоколад шматочками; коли покипить хвилин 5—10, ще додати вершкове масло і наостанок варити ще 10 хвилин. Гаряче варення розкласти в чисті сухі банки і закрити герметично. Зберігати в холодильнику.

Ще один оригінальний рецепт — сливовий джем із бананом і корицею. Щоб мати три півлітрові баночки, потрібно: 2 кг слив (угорка), два великі або три маленькі банани, півлітрова банка цукру, 0,5 чайної ложки меленої кориці. Сливи помити, обсушити, розділити на половинки і видалити кісточки. Банани почистити. Сливи та банани перекрутити на м’ясорубці або подрібнити в блендері. Поставити масу на середній вогонь, трохи нагріти, додати цукор і корицю. Перемішати, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити, весь час помішуючи, щоб не пригоріло, близько години. Готовий джем розлити в стерильні й сухі банки, закрутити.

  • Кріпчик-петрушка кучерявляться

    Ще свіжі зимові спогади про морозні вітряні дні, коли великою насолодою було зігрітися тарілкою гарячого борщику зі сметаною. Господині урізноманітнювали цю насолоду замороженим щавлем, законсервованою заправкою для борщу, заготовленими з осені чи купленими в магазині бурячками. >>

  • Поласуємо полуничкою

    Найочікуваніший «смачний» сезон — це все-таки полуничний. Думаю, мало хто не погодиться зі мною, що полуниця — це не просто ягода, це ціла історія: весна в розпалі, відпустки на носі і навіть повернення з роботи додому — особливе: обов’язково з пакетиком запашної червоної ягоди. >>

  • Від кулешу і ніг не поколишу!

    Про користь кулешів, про яку я і так, утім, знаю, цього разу наслухалася від бабусь на лавочці. А народні рецепти — перевірені часом і, як правило, доступні. Тож готуємо. >>

  • Лимонадна прохолода і насолода

    Уже майже літо, а це означає, що ми знову шукатимемо затінки, холоднi страви і прохолоджувальнi напої. Лимонади — прекрасний засіб для втамовування спраги, охолодження організму і вітамінізації, як кажуть, три в одному. Отож за роботу! >>

  • Сонце в цеберку!

    «Сонце в цеберку» — саме так назвав своє знамените варення з кульбаб Микола Канішевський, відомий нам як телепродюсер, перший віце-президент Національної телекомпанії України, ведучий телевізійних програм («Вісті тижня» та інших цікавих проектів). >>

  • Знімаю капелюха

    От так і незчулися, як перша їстівна зелень, обдарувавши нас весняними вітамінами, відбуяла, і на зміну їй для багатьох несподівано приходять... грибочки. Це і ви помітите, коли зайдете в лісопосадку чи хвойний ліс подихати цілющою хвоєю, а додому повернетеся з торбинкою тугеньких маслючків. >>