НОВИНИ ПЛЮС

25.06.2014

Верховний Суд виправдав Тимошенко

Верховний Суд ухвалив рішення, згідно з яким екс-Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко у 2009 році «діяла законно та не вчиняла ніякого злочину під час укладання газових контрактів між «Нафтогазом» та «Газпромом». Про це повідомив адвокат Тимошенко Сергій Власенко, який отримав на руки рішення ВСУ.

Росія потрактувала це рішення як виправдання не лише екс-глави українського уряду, а й самого укладеного нею газового контракту. «Верховний Суд — це вища судова інстанція України. А отже, контракт, який був підписаний 2009 року, є безспірним», — заявив голова компанії «Газпром» Олексій Міллер у Відні. Нагадаємо, що Україна вважає контракт із Росією, який передбачає постачання газу за надвисокими цінами й в «обов’язкових» обсягах несправедливим, тому подала позов на «Газпром» у Стокгольмський арбітражний суд.

Дорогий ремонт КМДА

Косметичний ремонт 9 тис. кв. м приміщень Київради обійшовся в 4 млн. гривень, однак найбільші витрати — попереду. Про це заявив журналістам столичний мер Віталій Кличко, повідомляє «Укрінформ». За його словами, не відремонтованими залишаються четвертий поверх приміщення КМДА та сесійна зала Київради, де потрібно встановити сучасну систему голосування, яка коштуватиме, за попередніми підрахунками, майже 11 млн. гривень.

Справа ректора-втікача

Справу екс-ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника направлено до суду. Як повідомляє прес-служба МВС, головне слідче управління МВС завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами одержання Мельником хабара в липні 2013 року.