Ніжність кабачка

04.06.2014
Ніжність кабачка

Для любителів корисної їжі настає прекрасна пора. Уже без проблем можна смакувати страви з молодюсіньких кабачків, шкірка яких ніжна-ніжна і зерна ще не сформовані. Тож ріж чи три на тертку — і буквально за хвилини куштуй овочеве рагу, апетитного салатового кольору млинчики. Або швидко печи корисне печиво з кабачками.

Отже, солоне пісочне печиво з кабачками. Потрібно: 120 г вершкового масла, по склянці дрібно натертих кабачків, цукру та пшеничного борошна, півсклянки кукурудзяного борошна, чайну ложку натертої цедри лимона і половину чайної ложки солі (якщо хочете мати виражено солоний смак — кладіть цілу). Масло ретельно змішати з цукром, спочатку «рубаючи» його, потім — розтираючи ложкою.. Додати цедру та сіль. Знову розтерти. Всипати борошно пшеничне й кукурудзяне. Перемішати. Додати до маси натертий і дуже добре віджатий кабачок — знову ретельно все змішати. Залишилося на деко, застелене пергаментом, викласти порційно тісто столовою ложкою — на відстані до 5 см одне майбутнє печивко від іншого. Випікаємо у заздалегідь розігрітій до 160 градусів духовці близько 20-25 хвилин. Охолодити на деку.

Щоб зготувати млинці з кабачків із курятиною, беріть 250 г фаршу, 2 кабачки, 2 цибулини, моркву, 2-3 зубчики часнику, 2 яйця, сіль-перець за смаком, 5-6 столових ложок борошна. Додавайте до фаршу натерті на дрібну тертку кабачки, моркву та цибулю (можна дрібно порізати), розчавлені зубчики часнику. Все перемішуємо, додаємо улюблені приправи, можна — кріп. Додаємо борошно. Вимішуємо і смажимо млинчики на сковороді на рослинній олії.

Найпростіші млинчики з кабачків, але дуже смачнющі гарячими зі сметаною, робимо з натертих дрібно двох невеликих кабачків, двох великих яєць і 4-5 ложок борошна, присмачених сіллю і чорним меленим перцем та паприкою.

Смачного!

  • Кріпчик-петрушка кучерявляться

    Ще свіжі зимові спогади про морозні вітряні дні, коли великою насолодою було зігрітися тарілкою гарячого борщику зі сметаною. Господині урізноманітнювали цю насолоду замороженим щавлем, законсервованою заправкою для борщу, заготовленими з осені чи купленими в магазині бурячками. >>

  • Поласуємо полуничкою

    Найочікуваніший «смачний» сезон — це все-таки полуничний. Думаю, мало хто не погодиться зі мною, що полуниця — це не просто ягода, це ціла історія: весна в розпалі, відпустки на носі і навіть повернення з роботи додому — особливе: обов’язково з пакетиком запашної червоної ягоди. >>

  • Від кулешу і ніг не поколишу!

    Про користь кулешів, про яку я і так, утім, знаю, цього разу наслухалася від бабусь на лавочці. А народні рецепти — перевірені часом і, як правило, доступні. Тож готуємо. >>

  • Лимонадна прохолода і насолода

    Уже майже літо, а це означає, що ми знову шукатимемо затінки, холоднi страви і прохолоджувальнi напої. Лимонади — прекрасний засіб для втамовування спраги, охолодження організму і вітамінізації, як кажуть, три в одному. Отож за роботу! >>

  • Сонце в цеберку!

    «Сонце в цеберку» — саме так назвав своє знамените варення з кульбаб Микола Канішевський, відомий нам як телепродюсер, перший віце-президент Національної телекомпанії України, ведучий телевізійних програм («Вісті тижня» та інших цікавих проектів). >>

  • Знімаю капелюха

    От так і незчулися, як перша їстівна зелень, обдарувавши нас весняними вітамінами, відбуяла, і на зміну їй для багатьох несподівано приходять... грибочки. Це і ви помітите, коли зайдете в лісопосадку чи хвойний ліс подихати цілющою хвоєю, а додому повернетеся з торбинкою тугеньких маслючків. >>