Для любителів корисної їжі настає прекрасна пора. Уже без проблем можна смакувати страви з молодюсіньких кабачків, шкірка яких ніжна-ніжна і зерна ще не сформовані. Тож ріж чи три на тертку — і буквально за хвилини куштуй овочеве рагу, апетитного салатового кольору млинчики. Або швидко печи корисне печиво з кабачками.
Отже, солоне пісочне печиво з кабачками. Потрібно: 120 г вершкового масла, по склянці дрібно натертих кабачків, цукру та пшеничного борошна, півсклянки кукурудзяного борошна, чайну ложку натертої цедри лимона і половину чайної ложки солі (якщо хочете мати виражено солоний смак — кладіть цілу). Масло ретельно змішати з цукром, спочатку «рубаючи» його, потім — розтираючи ложкою.. Додати цедру та сіль. Знову розтерти. Всипати борошно пшеничне й кукурудзяне. Перемішати. Додати до маси натертий і дуже добре віджатий кабачок — знову ретельно все змішати. Залишилося на деко, застелене пергаментом, викласти порційно тісто столовою ложкою — на відстані до 5 см одне майбутнє печивко від іншого. Випікаємо у заздалегідь розігрітій до 160 градусів духовці близько 20-25 хвилин. Охолодити на деку.
Щоб зготувати млинці з кабачків із курятиною, беріть 250 г фаршу, 2 кабачки, 2 цибулини, моркву, 2-3 зубчики часнику, 2 яйця, сіль-перець за смаком, 5-6 столових ложок борошна. Додавайте до фаршу натерті на дрібну тертку кабачки, моркву та цибулю (можна дрібно порізати), розчавлені зубчики часнику. Все перемішуємо, додаємо улюблені приправи, можна — кріп. Додаємо борошно. Вимішуємо і смажимо млинчики на сковороді на рослинній олії.
Найпростіші млинчики з кабачків, але дуже смачнющі гарячими зі сметаною, робимо з натертих дрібно двох невеликих кабачків, двох великих яєць і 4-5 ложок борошна, присмачених сіллю і чорним меленим перцем та паприкою.
Смачного!