Антивійськовий злочин «попєрєдніков»

Антивійськовий злочин «попєрєдніков»

Непрочитані книжки мстяться марними сподіваннями. Утім, для більшості то не має жодного значення — іще Пушкін помітив психологічну домінанту електорату, який завжди «обманываться рад». Прозріння-похмілля настає украй рідко, коли сліпа віра катастрофічно зіштовхується з «ворожою» реальністю.

Польські зірки українського «Всесвіту»

Польські зірки українського «Всесвіту»

Загалом і раніше «польська література неодноразово була гостем на сторінках видатного журналу», констатує у вступній статті цього номера директор Польського Інституту в Києві Ярослав Годун. Читачі зі стажем підтвердять, що саме на шпальтах «Всесвіту» знаходили найбільше польських класиків, від старших — Міцкевича, Кохановського, Словацького, Сенкевича, до молодших — Шимборську, Мілоша, Ружевича, Лема.

Німе кіно і жива музика

Німе кіно і жива музика

У «Мистецькому арсеналі» під час «Ночі містерій» у рамках виставки The Show Within The Show, присвяченої 450-річчю Вільяма Шекспіра, Національний центр Олександра Довженка представив німий фільм «Отелло» (1922) українського режисера Дмитра Буховецького. Кінокартина вперше була показана в Україні.

«Давай, я навчу тебе поганому»

«Давай, я навчу тебе поганому»

У суботу вперше разом із вісьмома країнами Європи в 11 містах України відсвяткували День вуличної музики. У Києві, Львові, Івано-Франківську, Харкові, Одесі, Дніпропетровську, Переяславі-Хмельницькому, Ужгороді, Хмельницькому, Тернополі та Чернівцях на вулиці вийшли всі, хто любить музику і готовий подивитися по-новому на те, що відбувається.

Всі статті рубрики