Сепаратисти лягли на рейки

Сепаратисти лягли на рейки

На Донеччині минулі вихідні пройшли спокійніше, ніж попередні. Цієї неділі на мітинг у центрі Донецька зібралися лише близько тисячі людей iз російською символікою і георгіївськими стрічками. У той час як у Києві та багатьох інших містах країни люди вшановували пам’ять героїв Небесної сотні, у Донецьку схиляли голови перед загиблими на Майдані «беркутівцями». Відтак колона проросійських активістів подалася на залізничний вокзал.

Штурмовики, додому!

Штурмовики, додому!

У Харкові затримали зловмисників, котрі взимку спалили три іномарки і мікроавтобус місцевих євромайданівців, якими активісти перевозили реквізит для протестних акцій біля пам’ятника Шевченка, а також доправляли одяг, ковдри та харчі, зібрані містянами, для столичного Майдану.

Проукраїнські мітинги на півдні та сході

Проукраїнські мітинги на півдні та сході

У Харкові сепаратистські мітинги перетворилися на федералістські. «Ми будемо домагатися створення Південно–східної федеративної республіки у складі України з розширеними повноваженнями та широкою автономією, а також домагатимемося надання російській мові статусу державної», — оголосив координатор Громадянського форуму Харкова Юрій Апухтін на півторатисячному мітингу в неділю.

Не розминулися

Не розминулися

Трагедією завершився маневр 29–річної жінки–водія тролейбуса в місті Харцизьк на Донеччині. Як розповідають місцеві жителі, розвернувшись на кінцевій зупинці, тролейбус уже виїжджав на головну вулицю Філатова, коли раптом у нього відпала штанга. Транспорт закляк посеред дороги, підставивши бік автобусу Setra, що віз на змагання до Донецька місцеву дитячу футбольну команду. Свідки стверджують, що автобус їхав на великій швидкості, тож водій просто не встиг загальмувати. На момент аварії в автобусі перебувало 20 дітей i 20 дорослих — тренери, батьки, медсестра.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ніщо не забуто?

Ніщо не забуто?

Керівник МВС повідомив, що третього квітня слідчі його відомства та Генпрокуратури мають намір провести прес–конференцію, щоб представити проміжний звіт щодо розслідування справи про масові вбивства під час протестних акцій у Києві. Таку інформацію Арсен Аваков передав через свою сторінку в «Фейсбуці» в неділю, тобто в той день, коли люди відзначали 40 днів за загиблими борцями з режимом. Українці вкрай обурені затяжним слідством. Під час жалобного віче на Майдані люди нарікали на те, що й через 40 днів після масових убивств ще ніхто не покараний.

З–під куль і під вінець

З–під куль і під вінець

Морські піхотинці з Феодосії, які минулого тижня передислокувалися з Криму до Києва, у суботу відсвяткували потрійне весілля. Троє вояків — старший матрос Роман Ярцев та матроси Олег Калинов та Вадим Гончар в один день побралися зі своїми подругами, які приїхали слідом за ними з Феодосії. Хлопці, які ще буквально тиждень тому перебували у блокаді російських окупантів та зберегли вірність присязі й українському народу, одночасно вимовили ще одну присягу — на вірність своїй сім’ї.

Наче сніг на зеленому листі

Наче сніг на зеленому листі

Від сьогодні синоптики прогнозують хвилю похолодання — у середньому по країні до 5–10 градусів удень. Ночами ж температура знижуватиметься до майже морозної, до 1–2 градусів. Холодний циклон, що накриє Україну, пануватиме до 7 квітня, повідомив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда. Дощі подекуди навіть зі снігом, за його словами, очікуються у вівторок у Чернігівській, Сумській та Харківській областях.

Прагматизм киримли

Прагматизм киримли

Ймовірно, сьогодні на своєму черговому засіданні 33 члени Меджлісу на чолі зi згорьованим Рефатом Чубаровим (учора він поховав батька) визначать, кому з них доведеться представляти інтереси народу в уряді й парламенті самопроголошеної Республіки Крим. Ці нові призначення вже завтра може ухвалити на сесії колишня Верховна, а нині — Державна рада Криму.

Не покинули. Але й не забрали

Не покинули. Але й не забрали

Станом на вчорашній ранок ще понад дві тисячі військових, а також члени їхніх родин — загалом більше чотирьох тисяч осіб — чекали на відправку на материкову Україну. Більшість iз них не знає, коли і як це відбудеться, пише місцевий інформаційний портал «Собитія Крима», — «їм ні на чому і ні за що виїхати, декому навіть нема на що купити їжу».

Всі статті рубрики