«Баварія», яку не спинити

21.02.2014
«Баварія», яку не спинити

У цьому епізоді воротар «Арсеналу» Войцех Щесни сфолив проти Ар’єна Роббена, за що отримав червону картку. (Рейтер.)

Напевно, дивуватися тому, що в чотирьох перших поєдинках 1/8 фіналу перемагали лише гості, не варто, адже саме вони — «Баварія», «Атлетико», «Барселона». «ПСЖ» були фаворитами цих протистоянь. Не тільки формально — як сіяні колективи. Свій статус вони також продемонстрували безпосередньо у грі.

Упевнено й розкуто виглядала позавчора в Лондоні «Баварія». Підопічних Хосепа Гвардіоли не збентежив стартовий натиск «Арсеналу». Навпаки, чинні переможці Ліги чемпіонів із задоволенням зголосилися зіграти у відкриту гру, яка, в підсумку, завершилася комфортною для них перемогою (2:0).

Щоправда, поєдинок міг розгорнутися за іншим сценарієм, якби «канонір» Месут Озіл реалізував пенальті. Проте переграти свого партнера по збірній Німеччини Мануеля Нойєра йому не вдалося.

Цікаво, що на 40–й хвилині поєдинку 11–метровий удар «запоров» уже «баварець» Давид Алаба, поціливши у штангу воріт Лукаша Фабіанського — той саме замінив на останньому рубежі Войцеха Щесни, вилученого за фол останньої надії.

«Баварія» сильно не засмутилася, адже на реалізацію більшості попереду в неї був другий тайм. Розіграти зайвого майстровитим підопічним Гвардіоли було не складно. До фінального свистка Тоні Кроос та Томас Мюллер по разу «розписалися» у воротах «Арсеналу».

Прикметно, що в попередньому розіграші ЛЧ на стадії 1/8 фіналу «Баварії» також протистояли «каноніри». Тоді на «Емірейтс стейдіум» мюнхенці перемогли — 3:1. «У минулому році в «Баварії» був хороший результат, а в цьому — прекрасний. Ми задоволені. У нас є чудова можливість пробитися до чвертьфіналу. І за підтримки наших уболівальників ми туди потрапимо», — сказав Гвардіола.

Непоганий фундамент для подальшого просування в Суперлізі спорудив і мадридський «Атлетико», забивши під завісу гостьового поєдинку з проблемним «Міланом» переможний гол. «Попереду матч–відповідь, і нічого ще не вирішено. Ми зробили великий крок вперед, але нас чекають виснажливі 90 хвилин на «Вісенте Кальдерон», — зазначив наставник «матрацників» Дієго Сімеоне, чия команда не програла в цьому розіграші ЛЧ ще жодного матчу.

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу (перші поєдинки, матчі середи). «Арсенал» (Англія) — «Баварія» (Німеччина) — 0:2 (Кроос, 54; Мюллер, 88; вилучення: Щесни, 37 («А»)), «Мілан» (Італія) — «Атлетико» (Іспанія) — 0:1 (Д. Коста, 83).