Якщо часу небагато, але бажання здивувати другу половинку кулінарними шедеврами — непереборне, обирайте рецепти страв, які не потребують замочування–настоювання і тривалої термічної обробки. Найкраще для цього підходять курятина, риба і морепродукти (у супермаркетах продають на вагу прекрасні морожені суміші різних молюсків або мідії за ціною, дешевшою за свинину).
Смакує всім, незалежно від віку і статі, салат iз морепродуктами і сухариками. Потрібно: покришених середньою соломкою 4–5 листків пекінської капусти; порізаних навпіл, а потім — смужками трьох круто зварених яєць; 300 г швидко відварених морепродуктів; маленька пачечка магазинних сухариків зі смаком краба, червоної ікри чи зелені. Усе акуратно змішати, заправити майонезом — і можна подавати. Якщо готуєте цей салат заздалегідь, сухарики додавайте перед столуванням, щоб не розмокли.
Якщо з апельсинів (4 штуки) зробите фреш — збагатите організм вітамінами, а у півкруглі «тарілочки» можете викласти салат iз курячого філе. М’ясо треба порізати на невеликі стрічки, посолити, поперчити і швидко підсмажити на великому вогні. Поки курятина охолоджуватиметься, порізати на кільця оливки без кісточки. Змішати, заправити оливковою олією або майонезом й акуратно викласти у порожні половинки апельсинів.
Святковою стравою може стати навіть смажене філе хека. Для цього його варто не розрізати на шматки. Рибу треба розморозити, помити, серветками вимочити вологу, посолити, обкачати у борошні, опустити у збите яйце — і смажити з кожного боку по 3–4 хвилини на великому вогні. Гарнір — трубчасті макаронні вироби (щоб соус просочувався і зсередини) або рис, приправлені вершковим маслом (20–40 г) і кетчупом (кілька ложок).
Як рай із милим навіть у курені, так і кожне застілля з коханим — найвишуканіша трапеза!