Святкове експрес–меню

12.02.2014
Святкове експрес–меню

Умій готувати і подавати. (з сайта diets.ru.)

Якщо часу небагато, але бажання здивувати другу половинку кулінарними шедеврами — непереборне, обирайте рецепти страв, які не потребують замочування–настоювання і тривалої термічної обробки. Найкраще для цього підходять курятина, риба і морепродукти (у супермаркетах продають на вагу прекрасні морожені суміші різних молюсків або мідії за ціною, дешевшою за свинину).

Смакує всім, незалежно від віку і статі, салат iз морепродуктами і сухариками. Потрібно: покришених середньою соломкою 4–5 листків пекінської капусти; порізаних навпіл, а потім — смужками трьох круто зварених яєць; 300 г швидко відварених морепродуктів; маленька пачечка магазинних сухариків зі смаком краба, червоної ікри чи зелені. Усе акуратно змішати, заправити майонезом — і можна подавати. Якщо готуєте цей салат заздалегідь, сухарики додавайте перед столуванням, щоб не розмокли.

Якщо з апельсинів (4 штуки) зробите фреш — збагатите організм вітамінами, а у півкруглі «тарілочки» можете викласти салат iз курячого філе. М’ясо треба порізати на невеликі стрічки, посолити, поперчити і швидко підсмажити на великому вогні. Поки курятина охолоджуватиметься, порізати на кільця оливки без кісточки. Змішати, заправити оливковою олією або майонезом й акуратно викласти у порожні половинки апельсинів.

Святковою стравою може стати навіть смажене філе хека. Для цього його варто не розрізати на шматки. Рибу треба розморозити, помити, серветками вимочити вологу, посолити, обкачати у борошні, опустити у збите яйце — і смажити з кожного боку по 3–4 хвилини на великому вогні. Гарнір — трубчасті макаронні вироби (щоб соус просочувався і зсередини) або рис, приправлені вершковим маслом (20–40 г) і кетчупом (кілька ложок).

Як рай із милим навіть у курені, так і кожне застілля з коханим — найвишуканіша трапеза!

  • Кріпчик-петрушка кучерявляться

    Ще свіжі зимові спогади про морозні вітряні дні, коли великою насолодою було зігрітися тарілкою гарячого борщику зі сметаною. Господині урізноманітнювали цю насолоду замороженим щавлем, законсервованою заправкою для борщу, заготовленими з осені чи купленими в магазині бурячками. >>

  • Поласуємо полуничкою

    Найочікуваніший «смачний» сезон — це все-таки полуничний. Думаю, мало хто не погодиться зі мною, що полуниця — це не просто ягода, це ціла історія: весна в розпалі, відпустки на носі і навіть повернення з роботи додому — особливе: обов’язково з пакетиком запашної червоної ягоди. >>

  • Від кулешу і ніг не поколишу!

    Про користь кулешів, про яку я і так, утім, знаю, цього разу наслухалася від бабусь на лавочці. А народні рецепти — перевірені часом і, як правило, доступні. Тож готуємо. >>

  • Лимонадна прохолода і насолода

    Уже майже літо, а це означає, що ми знову шукатимемо затінки, холоднi страви і прохолоджувальнi напої. Лимонади — прекрасний засіб для втамовування спраги, охолодження організму і вітамінізації, як кажуть, три в одному. Отож за роботу! >>

  • Сонце в цеберку!

    «Сонце в цеберку» — саме так назвав своє знамените варення з кульбаб Микола Канішевський, відомий нам як телепродюсер, перший віце-президент Національної телекомпанії України, ведучий телевізійних програм («Вісті тижня» та інших цікавих проектів). >>

  • Знімаю капелюха

    От так і незчулися, як перша їстівна зелень, обдарувавши нас весняними вітамінами, відбуяла, і на зміну їй для багатьох несподівано приходять... грибочки. Це і ви помітите, коли зайдете в лісопосадку чи хвойний ліс подихати цілющою хвоєю, а додому повернетеся з торбинкою тугеньких маслючків. >>