Бий у «бабло»

06.02.2014

«Вважаю те, що роблять ініціатори кампанії «Бойкот Партії регіонів», є однією з найефективніших тактик боротьби з їхнім бізнесом», — так прокоментувала свою підтримку акції народний депутат Леся Оробець. Про своє приєднання до цієї ініціативи заявили й інші відомі українці — історик Володимир В’ятрович, казкар Сашко Лірник, письменниця Ірена Карпа.

Кампанія, яка триває третій місяць, починає давати певні результати, особливо на Західній Україні. Львівський активiст Отар Довженко переконаний, що саме бойкот та інший тиск сприяли тому, що фракції Партії регіонів у Львівській міськ– та облрадах саморозпустилися, а міська та обласна організації ПР опинилися на межі самоліквідації. Активісти кампанії кілька днів блокували львівські магазини «Епіцентр» та «Нова лінія», які належать Олександру і Галині Герегам. Нещодавно в інтерв’ю телеканалу «24» нардеп вiд «Регiонiв» Олександр Герега зізнався, що мережа будівельних магазинів понесла великі збитки. «У Львові в нас один iз торговельних центрів не працював чотири дні, другий — дві доби. Також була проблема у місті Стрий. Будь–які такого плану катаклізми, вони для бізнесу просто негативні», — заявив чоловік секретаря Київради.

Не найкращі часи переживає і завод «Кулиничі», який належить «регіоналу» Володимиру Мисику та сину екс–Прем’єра Олексію Азарову. Активісти не обмежилися пікетуванням супермаркетів, а завітали до воріт самих підприємств. «Після того як під воротами заводу горіли шини — наступного дня працівники відмовлялися виходити на роботу. Керівництво заводу змушене було перекидати персонал з інших міст. Кажуть, на заводі — паніка, продажі впали і дуже багато повернень продукції. Звісно, що офіційно вони про це ніколи не скажуть», — повідомив «УМ» один з ініціаторів акції Юрій Андреєв.

Активісти заявляють, що почали отримувати погрози, однак опускати руки не збираються, оскільки переконані, що саме гроші від бізнесу ідуть на проплату всіх провокацій, які відбуваються в столиці та регіонах.